MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Kütahya'da üreticiye bir destek daha

Ana SayfaHaberlerKütahya'da üreticiye bir destek daha
Kütahya'da üreticiye bir destek daha

Kütahya Belediyesi’nin iştiraki olan Simpaş A.Ş. bünyesinde hizmet verecek olan tekstil atölyesi yapılan törenle açıldı. Törende konuşan Belediye ...

26 April, 2022, Tuesday 18:00
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Kütahya Belediyesi’nin iştiraki olan Simpaş A.Ş. bünyesinde hizmet verecek olan tekstil atölyesi yapılan törenle açıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, 50 kişi ile başlayan üretimin, 500 kişiye dönüştürülecek şekilde planlandığını ifade etti.

KÜTAHYA İGFA- Pandemi sürecinde maske üretim atölyesi olarak kullanılan alanda, tekstil ürünleri üretilmeye başlanıldı. Tekstil atölyesinde Simpaş A.Ş., Eyüp Şen danışmanlığında iç çamaşırı üretimi yapılacak. Açılış töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Yaklaşık 2 yıl önce pandemi süreci başladığında ilk maske üretimini başlatmış olduğumuz atölyemizin önündeyiz. O günün şartlarında burada yapılan üretimle yaklaşık 9 milyona yakın maskenin 5 milyondan fazlasını Kütahya Belediyesi olarak vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtıp, pandemi sürecinde birçok yarayı sarmış ve şehrimizi başka şehirlere muhtaç etmeyen bir görev üstlenmiştik” dedi.

İlk etapta 50 kişiye istihdam olanağı sağlayan atölyenin ileride 500 kişiye kadar istihdam edebilecek kapasiteye çıkarılabileceğini ifade eden Başkan Işık, “Yine belediyemizin iştiraki olan Simpaş A.Ş. aracılığı ile bugün bu mübarek ramazan ayında çok hayırlı bir hizmet için birlikteyiz. Tekstil üretim atölyemizi bugün itibariyle üretime sokuyoruz. Yaklaşık 50 kişi ile üretime başlayacak olan ve günlük 5 bin adet iç çamaşırı imalatıyla yürüyecek olan üretim sistemi, nihai olarak yaklaşık 500 kişinin istihdam edileceği bir şekle dönüştürülecek. Simpaş tekstil atölyesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kütahya’da yapılacak her üretimin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Işık, “Kütahya gerek bulunduğu coğrafi konum gerekse sahip olduğu iş gücü ve diğer potansiyeller açısından bu bölgenin yıldız illerinden birisi. Bu şehirde yapılacak her türlü üretimin çok önemli olduğunu biliyoruz. Bunun içinde belediye olarak elimizden gelen desteği ilk günden bu yana sürdürmeye devam ediyoruz. 3 binden fazla ek işyerinin açıldığı, dolayısıyla yıllık ortalama binin üzerinde işyerinin şehrimizde açılarak birçok insana istihdam sağladığı bir dönemdeyiz. Çok zor olan pandemi şartlarına rağmen her geçen gün şehrimize açılan işyerlerinin sayısı artıyor. İnşallah bu normalleştiğimiz dönemde yeni işyerlerinin sayısını artırarak şehrimizdeki işsizliğe ciddi anlamda bir çözüm bulmayı hedefliyoruz” dedi.

Tekstil danışmanı Eyüp Şen ise üretimin ilk aşamada fason olacağını daha sonra markalaşarak ihracata yönelik üretimin yapılacağını ifade etti. Şimpaş A.Ş. Tekstil Atölyesinde 29 tekstil makinesi yer alırken, 50 kişi istihdam edilecek. Açılışa, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ömer Köse, Murat Arık, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni, MHP KAÇEP Kütahya Komisyon Başkanı Hülya Öztürk, Simpaş A.Ş. yetkilileri, Kütahya Belediyesi birim müdürleri ile basın mensupları katıldı.

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

ÜretimBelediyeKütahyaİşTekstil
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Haberler

Antalya’da Yüzme Eğitimi İçin Öne Çıkan Tercihlerden Biri: AquaWave

Neden Herkes SMILE Lazer’i Konuşuyor? Göz Tedavisinde Sessiz Bir Devrim mi Yaşanıyor?

Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, Çocuk Kitabı Serileri ile Minik Okurlarına Geniş Bir Külliyat Sunuyor

Yerden Isıtmada Konforun Modern Yüzü: Karbon Isıtıcı Film ile Tanışın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle