MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Mansur Yavaş yeni uygulamayı duyurdu! Tüm okullara dağıtılacak

Ana SayfaVideo GaleriMansur Yavaş yeni uygulamayı duyurdu! Tüm okullara dağıtılacak
Mansur Yavaş yeni uygulamayı duyurdu! Tüm okullara dağıtılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sabit saat uygulaması sebebiyle karanlıkta okula giden öğrencilerin can güvenliği için ...

07 February, 2022, Monday 18:37
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sabit saat uygulaması sebebiyle karanlıkta okula giden öğrencilerin can güvenliği için reflektörlü çanta çıkartması dağıttıklarını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ‘öğrenci dostu' uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Kentte can güvenliğini önceleyen uygulamaları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi şimdi de okulların açılmasıyla birlikte “Güvenli Ankara Güvenli Yaya” sloganıyla öğrencilerin trafikte fark edilmesini sağlamak için “reflektörlü çıkartma” uygulaması başlattı.


Yeni uygulamanın başlatıldığını sosyal medya hesapları üzerinden videolu paylaşımla duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Sabit saat uygulaması nedeniyle evlatlarımızın okula gidişleri de evlerine dönüşleri de ne yazık ki gece karanlığında geçiyor. Karanlıkta meydana gelebilecek kazalara karşı çocuklarımıza ücretsiz reflektörlü çanta çıkartması dağıtmaya başladık” dedi.


TÜM OKULLARA DAĞITILACAK

Ankara Zabıtası tarafından başlatılan uygulama ile ücretsiz reflektörlü çıkartma, kent genelindeki tüm okullara dağıtılacak.


Öğrencilerin sabah ve akşam saatlerinde karanlıkta okula gidip gelmelerinin kazalara sebep olması sonrasında bu kararı aldıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, uygulamaya ilişkin şu bilgileri verdi:

*Başkent genelinde bulunan tüm okullarda zabıta ekipleri tarafından öğrencilerimize bu çıkartmaları dağıtacağız. İleri saat uygulamasından dolayı bildiğiniz gibi çocuklarımız okullara özellikle ikili öğretim yapan okullara sabahları gün ağarmadan, akşamları da hava karardıktan sonra gidip geliyorlar.

*Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızı trafikte görünür kılmak için çantalarının arkasına reflektörlü yansımalı uyarıcı işaretler koymak istedik. Bugün Ankara’daki birçok okulun girişinde Büyükşehir Zabıta olarak öğrencilerimizi bu reflektörle karşıladık.

*Velileri bilgilendirip öğrencilerimizi uyarıyoruz. Öğrenciler karanlıkta gidip gelirken onlara fayda sağlayacağına inanıyoruz. Onların güvenli okula gelip gitmeleri için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.


VELİLER VE ÖĞRENCİLER UYGULAMADAN MEMNUN

Çıkartmaları çantalarına yapıştıran öğrenciler kadar veliler de uygulamadan duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdiler:

Mahur Güdücü: (Veli) “Biz okula gelince hava karanlık oluyor. Maalesef arabalar öğrencileri fark etmiyor. Hem farkındalık yaratmak hem de çocukların trafikte fark edilir olması için yapılan bu uygulama gayet güzel düşünülmüş.”

Büşra Karataş: “Trafikte sürücüler bizi görmüyor. Bu etiketler sürücülerin bizi görmesine yardımcı olabilir.”

Reyna Akaç: “Sabah erken kalktığımızdan dolayı yapıştırılan etiketler fark edilir olacak. Trafikte kaza riskini belki daha da azaltacak.”

Enes Bayram Keskin: “Karanlıkta okula gelirken araçlar bizi görmekte zorlanabilir. Bizim sağlığımızı düşünüp bu reflektörlü uyarıları taktıkları için sevindim, teşekkür ederim.”

Eymen Tuğrul Gökhan: “Sarı ve siyah renkleri etikette kullanmışlar, karanlıkta rahatlıkla bizi fark edebilir sürücüler.”

Haberi Kaynağından oku: Sözcü

Not : Bu haber SÖZCÜ internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

UygulamaÖğrencilerFarkOkulaKaranlıkta
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Video Galeri

Yaparsa Kadın Yapar

Güney Kore'den Kuzey Kore'nin devriye gemisine uyarı ateşi

Zamlar AKP’li belediyeyi de vurdu

“485 bin üniversite mezunu kadın işsiz”

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle