MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

SMA hastası Sevinç Nur'un ailesi yardım bekliyor: Ölmesini istemiyoruz

Ana SayfaHaberlerSMA hastası Sevinç Nur'un ailesi yardım bekliyor: Ölmesini istemiyoruz
SMA hastası Sevinç Nur'un ailesi yardım bekliyor: Ölmesini istemiyoruz

İngin ailesi, Tip 1 SMA tanısı konan on dokuz aylık bebekleri Sevinç Nur için yaklaşık sekiz aydır bağış kampanyası düzenliyor. Tam adı Spinal ...

08 February, 2022, Tuesday 13:25
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

İngin ailesi, Tip 1 SMA tanısı konan on dokuz aylık bebekleri Sevinç Nur için yaklaşık sekiz aydır bağış kampanyası düzenliyor. Tam adı Spinal Musküler Atrofi olan SMA, istemli kasların erimesine yol açan sinir-kas hastalıkları grubuna dahil kalıtsal ve ilerleyici bir kas hastalığı.

Hastalığın en ağır seyreden türü ise 'Tip 1 SMA'. Baş kontrolü, kol-bacak hareketleri, dönme, yürüme gibi temel becerilerin kaybedildiği bu seviyede yutkunma, emme gibi işlevler de yerine getirilemiyor ve ömür boyu cihaza bağlı şekilde yaşam sürdürülebiliyor. Çoğu hasta ise uzun süre hayatta kalamıyor.

İngin ailesi ise Zolgensma isimli ilaca ulaşmak için kendi imkanlarıyla kampanya düzenliyor.

''BAKANLIĞIN YARDIMLARI YETERSİZ''

Şu anda Sağlık Bakanlığı'nın verdiği ilacı kullandıklarını belirten Sevinç Nur'un babası Turan İngin, bu ilacın hastalığı bitirmediğini, sadece yavaşlattığını söyledi. Tek isteklerinin çocuklarının Türkiye'de tedavi görmesi olduğunu söyleyen İngin, çocuğunun 1,5 kilo daha alırsa tedavi şansının kaybolacağını aktardı.

Çocuklarına üç saatte bir mama verirken bu aralığa yedi saate çıkardıklarını söyleyen İngin, ''Eğer ilaca ulaşmış olsaydık, ne boğazı delinecekti ne de karnından boru geçirilecekti. Sevinç Nur'un yaşamaya hakkı var. Bizim başka çocuğumuz yok. Konuşamadığı için bakımlarını biz yapıyoruz çocuğumuzun. Bakanlığın bize verdiği yardımlar çok yetersiz. Kullandığımız tüm bu malzemelerden kurtulmak istiyoruz. Şu an valilik iznimizin bitmesine 4 ay kaldı, izin sadece 1 senelik veriliyor'' ifadelerini kullandı.

''ÖLMESİNE İZİN VERMELERİNİ İSTEMİYORUM''

Sevinç Nur'un tedavisine belirli bir kilodayken ulaşabileceğini ve alması gereken son 1,5 kilosunun kaldığını belirten anne Dilara İngin, çocuğunun karnından geçen bir boruyla beslendiğini ve süt bile içiremediğini söyledi. İngin, çocuğunun bu zamanlarda kendisine sarılması gerektiğini ve çocuğu hissettiği için yanında ağlayamadığını iletti.

İlacın Türkiye'ye gelmesi gerektiğini aktaran İngin, sözlerine şu şekilde son verdi:

''Bu çocukların yaşamaya hakları var. 1 liraya bile ihtiyacımız var. Bu paralar milyarlarla toplanmıyor. Bir an önce çocuğumuzun tedavisine ulaşmasını istiyoruz. Sevinç Nur için herkesten destek bekliyoruz. Ölmesine izin vermelerini istemiyorum. Sevinç Nur doğduğundan dünyalar benim olmuştu, çok tatlı bir bebek. Birkaç ay sonra ne olduysa eli ayağı durdu, boynunu tutamadı. 17 aydır evde hapis hayatı yaşıyor çocuğum. Çok uğraşıyoruz. Sevinç Nur'umuzu parkta oynarken görmek istiyoruz'.'

''SEVİNÇ NUR'A UMUT OLABİLİRSİNİZ''

Ailenin okuyuculara, kampanya ile ilgili iletmek istediği mesaj şu şekilde:

"Bu hastalığın tedavisi maalesef yurt dışında bulunuyor . Zolgensma adı verilen gen terapisidir. Bu ilacın fiyatı 2 milyon 400 bin dolardır. Kampanyamıza destek olmak isteyenler TEB Bankası'na bağışlarınızı yapabilirsiniz. SHOPIER dükkanımızda bulunan dijital kartlarımızdan alarak kampanyamıza destek olabilirsiniz. PAYPAL linkinden istediğiniz bağışı yapabilir, Sevinç Nur'a umut olabilirsiniz.Sevinç Nur Kızımız için toplanan para olası aksi bir durumda kullanılamaması durumunda başka bir SMA'lı çoçuğumuza bağış olarak devredilecektir. Bununla ilgili Noter'den yapılmış taahhütname bulunmaktadır."

Kamera: İsmail Bayraktar

Haberi Kaynağından oku: Cumhuriyet

Not : Bu haber CUMHURİYET internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

HastaKampanyaTedavi
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Haberler

Eren Akaslan’ın Yükselişi Devam Ediyor: Yeni Yaşında Dijital Dünyada Daha Büyük Hedefler

Antalya’da Yüzme Eğitimi İçin Öne Çıkan Tercihlerden Biri: AquaWave

Neden Herkes SMILE Lazer’i Konuşuyor? Göz Tedavisinde Sessiz Bir Devrim mi Yaşanıyor?

Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, Çocuk Kitabı Serileri ile Minik Okurlarına Geniş Bir Külliyat Sunuyor

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle