MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Tarkan'ın Geççek şarkısına Türkçe eleştirisi... TDK Başkanı övmüştü

Ana SayfaVideo GaleriTarkan'ın Geççek şarkısına Türkçe eleştirisi... TDK Başkanı övmüştü
Tarkan'ın Geççek şarkısına Türkçe eleştirisi... TDK Başkanı övmüştü

Tarkan'ın merakla beklenen Geççek adlı şarkısı 17 Şubat 2022 akşamı yayınlandı. Geççek şarkısı yayınlanmasıyla birlikte Türkiye'nin bir numaralı ...

19 February, 2022, Saturday 11:12
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Tarkan'ın merakla beklenen Geççek adlı şarkısı 17 Şubat 2022 akşamı yayınlandı. Geççek şarkısı yayınlanmasıyla birlikte Türkiye'nin bir numaralı konusu oldu.

Tarkan'ın şarkısında siyasi göndermelerin olup olmadığı tartışma yarattı.

Öte yandan Tarkan'ın şarkısında geçen "Geççek geççek elbet bu da geççek, Gör bak umudun gününü gün etçek
,Oh oh zilleri takıp oynıycaz o zaman, O çiçekten günler çok yakın inan" şeklindeki sözler Türkçe bozukluğu nedeniyle eleştiri konusu oldu.

Akit gazetesi manşetinden Tarkan Türkçeyi katletti ifadesini kullandı.

TARKAN TDK'DAN ÖDÜL ALMIŞTI

Tarkan, 2007 yılında "Metamorfoz" albümünü çıkarmasının ardından Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Şükrü Haluk Akalın'dan "Türkçeyi çok iyi kullandığı" yönünde övgüler aldı.

Müzik dilinde çokça kullanılan argo sözler ve yabancı kelimeleri eleştiren TDK Başkanı Şükrü Haluk Akalın, bu olumsuz örnekler karşısında Tarkan'ın atasözlerini ve deyimleri ustaca harmanladığını söyledi


Akalın, "Konuşmaları ve yazılarında atasözleri ile deyimlere yer veren kişiler, Türkçeyi daha etkili kullanır."

dedi. Barış Manço'nun yaşarken yaptığı şarkılarda atasözlerine ve deyimlere sıkça yer verdiğini aktaran TDK Başkanı Akalın, o günlerde Manço'nun şarkılarında kullandığı atasözleri ve deyimlerin çocukların ve gençlerin dilinden düşmediğini hatırlattı.

"Tarkan'ın yeni şarkılarında atasözlerimizi ve deyimlerimizi kullanmasına çok sevindik." diyen Akalın, Tarkan'ın son albümünde yer alan 'Dilli Düdük'te 15, 'Hop Hop'ta 11, 'Dedikodu'da 6 atasözü ve deyime yer verdiğini belirtti.

Tarkan'ın deyimler kadar atasözlerini de ustalıkla kullandığına dikkati çeken Akalın, "Bunlar içerisinde 'al elmaya taş atan çok olur', 'dışı eli yakar içi beni' gibi genç kuşakların çok az kullandığı atasözleri de var." şeklinde konuştu.

Akalın, kullanılmayan her atasözü ve deyimin unutulmaya ve yok olmaya mahkum olduğunu belirterek, "Tarkan'ın yeni şarkılarında atasözleri ve deyimlerimize yer vermesi, söz varlığımızın bu zenginliklerinin yaşatılmasına ve genç kuşaklara aktarılmasına katkıda bulunacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Odatv.com

Haberi Kaynağından oku: Oda TV

Not : Bu haber ODATV internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

AkalınTürkGeççek
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Video Galeri

Yaparsa Kadın Yapar

Güney Kore'den Kuzey Kore'nin devriye gemisine uyarı ateşi

Zamlar AKP’li belediyeyi de vurdu

“485 bin üniversite mezunu kadın işsiz”

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle