MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Tesla’da kriz sürüyor: Binlerce araç daha geri çağırıldı!

Ana SayfaTeknolojiTesla’da kriz sürüyor: Binlerce araç daha geri çağırıldı!
Tesla’da kriz sürüyor: Binlerce araç daha geri çağırıldı!

Otomotiv sektörünün elektriklenmeye başladığı bu dönemde sıklıkla gündeme gelen Tesla için işler pek de yolunda gitmiyor. Zira otomobillerinde ...

09 February, 2022, Wednesday 17:37
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Otomotiv sektörünün elektriklenmeye başladığı bu dönemde sıklıkla gündeme gelen Tesla için işler pek de yolunda gitmiyor. Zira otomobillerinde yaşanan çeşitli sorunlar nedeni ile neredeyse 1 milyona yakın aracını geri çağıran şirket, kısa süre önce benzer bir karar aldı. Üretici, bazı modellerinde yaşanan yazılım hatası nedeniyle binlerce otomobilini daha geri çağırdı.

Tesla, 26 bin 681 aracını geri çağırdı

Bilindiği üzere Tesla, geçtiğimiz günlerde olası bir emniyet kemeri zili arızası nedeni ile 2017-2022 Model 3, 2021-22 Model S, 2021-2022 Model X ve 2020-2022 Model Y olmak üzere toplamda 817 bin 143 aracını geri çağırarak bir anda gündem olmuştu.


Tesla

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan açıklamada; Tesla’nın bir yazılım hatası nedeni ile oluşan ve ön camdaki buz çözme sorunu nedeni ile 26 bin 681 aracını daha geri çağırma kararı aldığını duyurdu.

Tesla’nın belirtilen sorun nedeni ile geri çağırdığı araçlar ise şöyle; 2021-2022 Model 3, Model S, Model X ve 2020-2022 Model Y.


Tesla

Söz konusu yazılım hatasının araçlarda bulunan ısı pompasındaki bir vananın istemeden açılmasına ve soğutucunun evaporatör içinde kalarak ön cam buz çözme sorununa neden olduğunu belirtelim. Bu nedenle ön cam görünürlüğü azalıyor ve kaza riski de büyük ölçüde artıyor.

Tesla, geri çağırdığı 26 bin 681 aracın maruz kaldığı bu sorunu en hızlı şekilde çözebilmek için kablosuz (OTA) güncellemesi de yayınlayacağını duyurdu.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Tesla otomobillerinde yaşanan güvenlik sorunlarının ana nedeni ne olabilir? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Haberi Kaynağından oku: Shiftdelete

Not : Bu haber SHİFTDELETE internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Teknoloji

Akbank Mobil Güncelleme Nasıl Yapılır?

Yurt Dışından Getirilen Telefonların IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar?

Video Boyutu Nasıl Küçültülür?

Warpiris Kart Yönetim Sistemi Ne işe Yarar

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle