MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Türk firmaları Orta Avrupa'ya açılıyor

Ana SayfaEkonomiTürk firmaları Orta Avrupa'ya açılıyor
Türk firmaları Orta Avrupa'ya açılıyor

İSTANBUL (İGFA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Çekya İş Konseyi Başkan Yardımcısı Yalın Yüregil, Türk iş insanlarının ihracat ...

18 September, 2022, Sunday 15:13
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

İSTANBUL (İGFA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Çekya İş Konseyi Başkan Yardımcısı Yalın Yüregil, Türk iş insanlarının ihracat süreçlerinde yaşadığı sorunlara çözüm bulmak amacıyla tercüme hizmetlerini Ankara ve İstanbul’da tek çatı altında topladı. Aynı zamanda Çek-Türk Ticaret Odası Başkanı da olan Yalın Yüregil, Çekya’nın diğer Avrupa ülkelerinde olmayan birçok avantajı barındırdığına dikkat çekti. Çek ve Türk firmaları arasındaki teması her yıl daha da artırdıklarını kaydeden Yüregil, konumu gereği Çekya ve Slovakya üzerinden birçok Orta ve Batı Avrupa ülkesine rahatlıkla ulaşılabildiğini söyledi. Avrupa’ya açılmak isteyen Türk firmalarının danışmanlığını yapan ve şirket kurulumlarını gerçekleştirdikten sonra operasyonlarının başarıya ulaşması için ekibi ile ‘back-office’ desteği veren YeYe Agency, yaklaşık 60 Türk şirketinin Avrupa operasyonunu yürütmektedir. Nakliye, gümrükleme, depolama, Amazon gibi pazaryerlerinde satışların gerçekleştirilmesine kadar kapsamlı servisler sağlamaktadır.

İthalat ve ihracat süreçlerinde işin doğası gereği hem hukuki hem de teknik anlamda tercümeye çok fazla ihtiyaç duyulduğunu belirten Yüregil, “Tercüme süreci bu süreçlerin en önemli sac ayaklarından birisini oluşturuyor. Biz de bu anlamda iş insanlarına daha fazla katkıda bulunabilmek adına Türkiye’de Yeye Agency bünyesinde yürüttüğümüz tercüme hizmetlerini tek çatı altında topluyoruz” dedi.

Her ülkenin kendine özgü hukuki evrak prosedürleri var

Ankara’da 10 yıldır tercüme koordinatörü olarak birçok yerel ve uluslararası firmaya yazılı ve sözlü tercüme hizmeti sunan Ayşegül Bagirov’u insan kaynaklarına dahil ettiklerini ifade eden Yüregil, şunları söyledi: “Her ülkenin kendine özgü hukuki evrak prosedürleri var ve bu anlamda ülkelere ve müşterilere özel takibin yapılması ve organize edilmesi oldukça önem kazanıyor. Bu şekilde firmaların kurulması, geliştirilmesi, personel vize takibi gibi süreçleri tek elden yürütme şansımız olacak. Dolayısıyla ihracat rakamlarının artırılması ve Türk şirketlerinin Avrupa’ya açılması konusunda da katkımız olacağını umuyorum.”

Öte yandan Yalın Yüregil, Avrupa’nın farklı ülkelerinde Türk ve yabancı yatırımcılar için şirketler kurup geliştirdi ve Türk firmalarının Orta Avrupa’ya açılmasını sağladı ve Çek & Slovak firmalarının Türk pazarına açılmasını sağlamaktadır.

2014’ten beri Ticaret Odasında Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Yüregil, bu yıl odanın başkanlığına seçildi. Yüregil MBA mezunu olup; kariyerine uluslararası organizasyon AIESEC’de Ülke Başkanı olarak başlayıp sonrasında POS Media Europe Merkez Prag ofisinde İş Geliştirme Müdürü olarak devam etti ve 4 farklı ülkede şirketin şubesini kurdu. Türk kültürünün Çek Cumhuriyeti’nde tanıtılması için bireysel girişimleri ve çalışmaları halen devam etmektedir.

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

TürkÜlkeÇekAvrupaTercüme
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ekonomi

400 Bin TL’nin aylık getirisi nedir?

Hurda Fiyatları 2025! Hurda Bakır, Alüminyum, Kablo Fiyatları

KKTC Döviz kurlarındaki son durum (Dolar, Euro, Sterlin) 15 Ekim 2025

Serbest Piyasada Dolar ve Euro'da Son Durum

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle