MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Uzmanlar, Esra Erol’un televizyon programında yaşananları değerlendirdi

Ana SayfaHaberlerUzmanlar, Esra Erol’un televizyon programında yaşananları değerlendirdi
Uzmanlar, Esra Erol’un televizyon programında yaşananları değerlendirdi

ATV’de yayımlanan programında, yüzünün görünmesini istemeyen 18 yaşında bir genç kızı canlı yayında ifşa eden ve azarlayan Esra Erol, büyük tepki ...

01 February, 2022, Tuesday 04:24
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

ATV’de yayımlanan programında, yüzünün görünmesini istemeyen 18 yaşında bir genç kızı canlı yayında ifşa eden ve azarlayan Esra Erol, büyük tepki gördü. Genç kadının yüzünün istememesine rağmen gösterilmesini reklam ve rant uğruna yapılmış bir insan hakları ihlali olduğunu vurgulayan uzmanlar, “Bu tarz programlarda mağdurlar yeniden mağdur ediliyor. RTÜK’e gelen her üç şikâyetten birisi Erol’un programı ile ilgili ama ATV ile ilgili üst kurul gündemine getirilen bir tane bile rapor yok” açıklamasında bulundu.

GENÇ KADINI AZARLADI

ATV’de yayımlanan “Esra Erol’da” programının sunucusu Esra Erol, yüzünün gözükmesini istemediği halde 18 yaşındaki bir kadına stüdyoda canlı yayında ifşa etti. Erol, genç kadına bağırarak suçladı, azarladı. Bu anlar aynı kanalın sosyal medya hesabından “Esra Erol sinirlerine hâkim olamadı!” başlığıyla paylaşıldı. Pek çok kişi, Esra Erol, kanal ve programa sosyal medyadan tepki gösterdi ve programda yaşananları “insan hakları ihlali” olarak yorumladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı ise Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan “Basın ve Yayın Faaliyetleri” konusundaki genelgeyi anımsatarak “Gerçekten milli ve manevi değerlere uygun yayıncılık hedefleniyorsa bütün izleme uzmanları ile birlikte sabahtan akşama kadar sabah kuşağını izleyip her bir yayını raporlaması ve bu raporlarında üst kurulda değerlendirilmesi gerekir. Ama şu anda RTÜK içerisinde sabah kuşağı yayınları ile ilgili hazırlanıp üst kurul gündemine getirilmiş tek rapor dahi yok. Birkaç gündür RTÜK’e gelen her üç şikâyetten birisi Esra Erol’un programı ile ilgili ama ATV ile ilgili üst kurul gündemine getirilen bir tane bile rapor yok. Sabah kuşağı yayınları milli ve manevi değerlere uygunsa zaten diyecek söz yok” diye konuştu.

"CİNSEL META OLARAK KULLANILIYOR"

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, genç kadının yüzünün istememesine rağmen gösterilmesini reklam ve rant uğruna yapılmış insan hakları ihlali olduğunu vurguladı. Güllü, “İnsanların aşağılandığı bir süreci izliyoruz. Kadınların yoksullukla terbiye edildiği süreçte bu programlar onlar için tek çıkar yol oluyor. Onları kurtarmanın yolu, şiddeti önleyebilecek bir kadın politikasından geçiyor” dedi.

"TEKRAR MAĞDUR EDİLİYORLAR"

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı avukat Şükran Eroğlu, bu tarz programlarda mağdurların tekrar mağdur edildiğine, kullanılan dilin şiddet dili olduğuna dikkat çekti. Eroğlu, RTÜK’ün yayından kaldırma cezası vermesi gerektiğini söyledi. Kullanılan dilin insan ve kadın haklarına aykırı olduğunu vurgulayan Eroğlu, “Kabul edilebilecek bir olay değil. Bu tarz programlar yapanların çok dikkat etmesi lazım” dedi.

Haberi Kaynağından oku: Cumhuriyet

Not : Bu haber CUMHURİYET internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

KadınYayınErolEsraRtük
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Haberler

Eren Akaslan’ın Yükselişi Devam Ediyor: Yeni Yaşında Dijital Dünyada Daha Büyük Hedefler

Antalya’da Yüzme Eğitimi İçin Öne Çıkan Tercihlerden Biri: AquaWave

Neden Herkes SMILE Lazer’i Konuşuyor? Göz Tedavisinde Sessiz Bir Devrim mi Yaşanıyor?

Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, Çocuk Kitabı Serileri ile Minik Okurlarına Geniş Bir Külliyat Sunuyor

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle