MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

WhatsApp, Telegram’dan bir özelliği daha aşırıyor!

Ana SayfaTeknolojiWhatsApp, Telegram’dan bir özelliği daha aşırıyor!
WhatsApp, Telegram’dan bir özelliği daha aşırıyor!

WhatsApp, geçen yıl kullanıcılarına kabul ettirdiği gizlilik sözleşmesinin ardından epey güven kaybettirdi. Bunun ardından Telegram ve Signal ...

06 March, 2022, Sunday 22:26
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

WhatsApp, geçen yıl kullanıcılarına kabul ettirdiği gizlilik sözleşmesinin ardından epey güven kaybettirdi. Bunun ardından Telegram ve Signal gibi küçük uygulamalar, WhatsApp rakibi olarak anılmaya başlamıştı. Dolayısıyla WhatsApp, rekabetin getirdiği baskı sonucunda rakiplerinde olup kendisinde olmayan özelliklerin yerini dolduruyor. Bu boşluk doldurma maratonunun yeni durağı belli oldu.

WhatsApp, gruplara anket özelliğini getiriyor

Telegram’da uzun süredir bulunan anket özelliği, özellikle geniş çaplı gruplarda epey kullanılıyor. Özellikle de binlerce kişinin olduğu kanalları düşündüğümüzde anketler olmazsa olmaz bir özellik. WhatsApp grupları, Telegram kanalları kadar geniş çapta olmasa da 50 kişilik gruplarda bile bir şeylerin tartışılması gerekebilir. Artık gruptaki üyelere bir konuda danışmak istediğinizde herkesi etiketlemek zorunda değilsiniz.

WABetaInfo’nun raporladığına göre, WhatsApp’ın erken iOS betasında anketler özelliği göründü. Fakat bu özelliği WhatsApp Beta’da görüntülemek henüz mümkün değil. Çünkü özelliğin hala geliştirilme aşamasında belirtiliyor ve kullanıcıların buna erişmesi mümkün değil. Yine de paylaşılan ekran görüntüsü, bize fikir veriyor:

WhatsApp uygulamasına gelecek anket özelliği ile ilgili bilmeniz gereken bir şey de uçtan uca şifrelendikleri. Yani ankete verdiğiniz cevaplar ve anketin kendisi, sadece grup katılımcıları tarafından görülebilir olacak. Tabii, katılımcılardan biri anketin ekran görüntüsünü alabilir ya da mesajı yönlendirebilir. Ancak işin WhatsApp’a düşen kısmının güvenli şekilde yürütüldüğünü söyleyelim.

Hatırlarsanız geçen yıl gündem olan WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesinde, bazı verilerin diğer Meta şirketleri ile paylaşılabileceğinden bahsedilmişti. Bu özellik uçtan uca şifrelendiği için WhatsApp ya da Meta, sizin anketlere verdiğiniz cevapları görüntüleyemez. İçiniz rahat olsun, anketlere verdiğimiz cevapları reklamlarda kullanmayacaklar.

Özelliğin ne zaman geleceği bilinmese de geliştirilme aşamasında olduğu için pek iyimser olamayacağız. WhatsApp’ınızda bu özelliği görmeniz iyi ihtimalle birkaç hafta sonra olacak.

Haberi Kaynağından oku: Shiftdelete

Not : Bu haber SHİFTDELETE internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Teknoloji

Akbank Mobil Güncelleme Nasıl Yapılır?

Yurt Dışından Getirilen Telefonların IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar?

Video Boyutu Nasıl Küçültülür?

Warpiris Kart Yönetim Sistemi Ne işe Yarar

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle