MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Bakan Dönmez’den elektrik kesintisi açıklaması

Ana SayfaVideo GaleriBakan Dönmez’den elektrik kesintisi açıklaması
Bakan Dönmez’den elektrik kesintisi açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta'da 2 Mart'ta etkili olan kar yağışı sonrası enerji nakil hatlarında oluşan arıza ve ...

04 March, 2022, Friday 14:16
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta'da 2 Mart'ta etkili olan kar yağışı sonrası enerji nakil hatlarında oluşan arıza ve elektrik kesintileriyle ilgili, "Son yaşanan bu olayı da tüm boyutlarıyla ele alacağız. Her bir detayı büyük bir titizlikle değerlendireceğiz ve gereken ne ise onu yapacağız" dedi.

Isparta'da geçen şubat ayında yaşanan olumsuz hava koşullarının ardından yaşanan elektrik sıkıntısı ve akabinde yaşanan gelişmeleri TEAŞ 7. Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısında açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şubat ayında yaşanan olayların ardından dağıtım firması hakkında soruşturma açıldığını hatırlattı. Bakan Dönmez, bölgedeki personel sayısının üç katına çıkarılarak, 620 teknik personelle yaşanan elektrik sorunlarının anında çözüme ulaştırıldığını kaydetti.


MAĞDURİYETE İZİN VERMEYİZ

Vatandaşların bir mağduriyet yaşamaması için çalıştıklarını söyleyen Bakan Dönmez, “Yaşanan tüm bu sürece ilişkin olarak dağıtım şirketi ile ilgili bakanlık olarak detaylı bir soruşturma başlattığımızı daha önce de ifade etmiştik. Son yaşanan bu olayı da tüm boyutlarıyla ele alacağız. Her bir detayı büyük bir titizlikle değerlendireceğiz. Bu kapsamda yatırımlar şebekenin durumu, bakım onarım çalışmaları, personelin niteliği, sayıları, hasar tespit ve onarım çalışması gibi tüm hususlar dikkatli bir şekilde inceleme konusu yapılacak. Biz vatandaşlarımızın mağdur edilmesine izin veremeyiz” şeklinde konuştu.

Zarar gören elektronik eşyaların şirket tarafından tazmin edildiğini bildiren Bakan Dönmez, şunları söyledi:

– Elektrik kesintisinden dolayı meskenlerde yaşayan vatandaşlarımızın herhangi bir elektrik veya elektronik eşyası zarar gördüyse bunlar da şirket tarafından tazmin edildi ve edilecek. Bizim kırmızı çizgimiz enerjinin arz güvenliği ve vatandaşımıza ulaştırılan elektrik dağıtım sürekliliği ve vatandaşlarımızın memnuniyetidir.


– Bu kapsamda 3 Şubat’taki hadiseden sonra Ankara’ya döner dönmez, 11 Şubat’ta 21 elektrik dağıtım şirketinin yetkililerini toplayıp Türkiye’de zaman zaman bölgelerimizde oluşan afetlere ilişkin gözlemlerimizi kendileriyle paylaştık. Uyarı ve ikazlarımızı da yaptık. Yine özellikle demin bahsettiğimiz kırmızı çizgimizle ilişkin olarak performansı düşük şirketlere karşı denetimlerimizi de sıklaştıracağız” şeklinde konuştu.

PERSONEL SAYISI ÜÇ KATINA ÇIKTI

Olumsuzlukların ardından personel sayısında artışa gidildiğinin altını çizen Bakan Dönmez, şöyle devam etti:

– Şu anda 2 Mart itibarıyla da Isparta ve çevresinde yoğun kar yağışı ve buzlanmanın oluşturduğu hasarların eski şubat ayındaki çalışmalara bakınca özellikle hasar tespiti ve boyutu açısından daha az olduğunu tespit ettik. Yine il genelinde değişik lokasyonlarda hasar oluşarak enerji kesintileri oluştu.

– Hasar tespiti ve onarım çalışmalarındaki eksiklikleri yerinde tespit ederek, onarım sürecini hızlandırmak ve elektrik kesintisi dolayısıyla yaşanan mağduriyeti süratle ortadan kaldırmak için komşu bölgelerden araç ve personel takviyesi yaparak sahada çalışan bakım onarım personel sayısını üç katına çıkararak 620 teknik personelle müdahale devam ediyor. İl ve ilçe merkezlerinde an itibarıyla büyük oranda bu sorunlar giderilmiştir. Yine kırsalda çalışmalar devam ediyor. Buradaki ekipler çalışmalarını tamamlar tamamlamaz kırsaldaki ekiplere destek olmak üzere köylerimize gönderilecektir” ifadelerini kullandı.

FATURA ERTELEMEYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

Şu anda fatura ertelemeye ilişkin mevzuat da buna müsaade ettiği için geçtiğimiz ay uygulamayı hemen hayata geçirdiklerini kaydeden Bakan Dönmez, “Yine şu anda yaşadığımız konuyla ilgili olarak da fatura ertelemenin değerlendirmesini yapacağız. Vatandaşın bu konudaki hassasiyeti ve talebini de değerlendiriyoruz. Diğer hususları da değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Haberi Kaynağından oku: Sözcü

Not : Bu haber SÖZCÜ internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

YaşananPersonelElektrikÇalışmalarŞirket
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Video Galeri

Yaparsa Kadın Yapar

Güney Kore'den Kuzey Kore'nin devriye gemisine uyarı ateşi

Zamlar AKP’li belediyeyi de vurdu

“485 bin üniversite mezunu kadın işsiz”

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle