MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Bakanlık Büyükşehir'in afet bölgesi talebine olumsuz yanıt verdi

Ana SayfaGündemBakanlık Büyükşehir'in afet bölgesi talebine olumsuz yanıt verdi
Bakanlık Büyükşehir'in afet bölgesi talebine olumsuz yanıt verdi

Başkan Soyer Çiğli'de heyelan mağduru yurttaşlarla bir araya geldi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Cumhuriyet Mahallesi’nde ...

31 August, 2022, Wednesday 14:24
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Başkan Soyer Çiğli'de heyelan mağduru yurttaşlarla bir araya geldi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Cumhuriyet Mahallesi’nde heyelan nedeniyle evlerine yönelik tahliye kararı verilen yurttaşlarla bir araya geldi. Mağdur olan herkesin ev ve arsasını satın alacaklarını ifade eden Soyer, “Pozitif ayrımcılık yapacağım vatandaşlarımsınız” dedi. Soyer, alanın afet bölgesi ilan edilmesi için bakanlığa yaptıkları başvuruya olumsuz yanıt aldıklarını da açıkladı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan ve heyelan nedeniyle evlerini tahliye etmek durumunda kalanlarla bir araya geldi. Çiğli Belediyesi’ne ait Pelikan Sosyal Tesisleri’ndeki toplantıda belediye bürokratlarıyla bölge sakinlerinin sorunlarını ve beklentilerini dinleyen Başkan Tunç Soyer, bazıları taşınan bazıları ise henüz bölgede ikamet eden yurttaşlara gelinen süreç hakkında bilgi verdi.
Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi nedeniyle bölgede toprak kaymasının yaşandığı yönündeki iddialara değinen Başkan Soyer, “Harmandalı depolama alanı olmadan önce de bölgede toprak kayması olduğu uzmanlarca belirlenmiş. Yeraltı su kaynakları nedeniyle zaten bir heyelan yaşandığı bilimsel olarak tespit edildi” dedi.
Bakanlıktan “afet bölgesi” talebine ret
Bölgede heyelanın nasıl seyrettiğini tespit etmek için Hacettepe Üniversitesi ile bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Soyer, şunları söyledi: “Yürütülen çalışmaların ardından 9 Ağustos’ta son raporları aldık. Hiç tereddütsüz bir heyelan var. Bu bir afet. Bu afeti yaşıyoruz. Burasının afet bölgesi olarak ilan edilmesi için İçişleri Bakanlığı’na talepte bulunduk. Bakanlık; ‘Evet doğru bir heyelan var ama bunun sebebi çöplük olduğu için biz afet bölgesi ilan etmeyiz’ dedi. Bu cevap doğru bir cevap değil. Şimdi devlet böyle bir gerekçe ile depremde, selde vatandaşlarını yalnız bırakabilir mi? Afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Ne yazık ki biz bakanlığı bu konuda ikna edemedik. Bakanlık & uuml;zerinden yükü attı. ‘Bizi ilgilendirmez’ deme noktasına geldi.”
“Tüm mağduriyetleriniz giderilecek”
Taşınma sırasında, sonrasında yaşanan kayıpların tamamını gidereceklerini de anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Eksik kalan ne varsa, bardağınız dahil hepsinin listesini verin, biz gidereceğiz. Afet bölgesinde tek tek her birinizin evini ve arsasını satın alacağız. Başka türlü orada size faydalı olmamız mümkün değil. Eğer heyelan devam ediyorsa, daha ağır bedeller ödemek zorunda kalabilirsiniz. Biz de çare üretemeyebiliriz. O nedenle hiçbirinizi mağdur etmeden, bedeliyle toprağınızı, binanızı satın alacağız. Bunu da belediye olarak hızlı bir şekilde yapacağız. Mağduriyetinizin devam etmesine izin vermeyeceğiz. Sonra afet bölgesi ilan edilir, o ayrı mesele” dedi.
“Pozitif ayrımcılık yapacağım vatandaşlarımsınız”
Bugüne kadar devletin burayı afet bölgesi ilan etmesini ve raporların netleşmesini beklediklerini ifade eden Soyer, “Bu acıları size unutturmak için elimden ne geliyorsa yapacağım. Siz bu şehirde yaşayıp hiç hak etmediği mağduriyetlerle karşılaşan insanlarsınız. Zerre kadar günahınız yok. Orayı seçip yerleşirken kim derdi ki orada heyelan olacak, sıkıntı yaşayacaksınız. Bunları bilmeden bütün bu mağduriyetleri yaşadınız. O nedenle pozitif ayrımcılık yapacağım vatandaşlarımsınız" şeklinde konuştu.
“Mağduriyetinize izin vermeyeceğim”
Soyer, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Yaşadığınız mağduriyetlerin her biri benim de içimi sızlatıyor. Ben sizin yanınızda olacağım. Mağduriyetinize izin vermeyeceğim. Evlerinizin değeri neyse onu vereceğiz. Sizi bir şeylere çırak çıkarmayacağız. Her birinizin sıkıntısına, derdine çare bulmak için elimden ne geliyorsa yapacağım. Bugüne kadar yaşadığınız sıkıntıyı anlıyoruz ve yardımcı olmak istiyoruz. Gücümüz neye yetiyorsa yapacağız.”
Yurttaşlardan Soyer’e teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kendilerini dinlediğini ve soruları çözmek için adım attığını belirten yurttaşlar da Başkan Soyer'e teşekkür etti.
Eylül ayında yapılacak meclis toplantısında konuya ilişkin karar alınıp, çalışmaların hayata geçirilmesi planlanıyor.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Haberi Kaynağından oku: Beyaz Haber Ajansı

Not : Bu haber BEYAZ Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Gündem

Mhp Lideri Devlet Bahçeli: "Uzak Şehir'i Kaçırmadan İzliyorum"

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle