MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Beylikdüzü’nde Koordinasyon İşleri Müdürlüğü Kuruluyor

Ana SayfaHaberlerBeylikdüzü’nde Koordinasyon İşleri Müdürlüğü Kuruluyor
Beylikdüzü’nde Koordinasyon İşleri Müdürlüğü Kuruluyor

Beylikdüzü Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı’nın 2.birleşimi Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında gerçekleşti. Başkan Çalık, Belediye’nin afet öncesi, afet anı ve afet sonrasında yapılacak çalışmalarını kapsamlı bir sunumla kamuoyuyla paylaştı. 

09 March, 2023, Thursday 16:09
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Dirençli bir kent oluşturulması için gerekli tüm çalışmaların hızlıca yapılacağının altını çizen Çalık, “Doğa olaylarının bir afete dönüşmemesi için risk ve kriz süreçlerinde koordinasyonu ve birimler arası eşgüdümü sağlayacak Koordinasyon İşleri Müdürlüğümüzü kuruyoruz. Bu müdürlüğün tek görevi kentimizin afetlere yönelik hazır olmasını, yani kentsel dayanıklılığı sağlamak” diye konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşimi, Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda mart ayındaki önemli gün ve haftalara değinen Çalık, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa, yakınlarına ise başsağlığı diledi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde gerçekleşen mecliste kadın meclis üyelerine çiçek takdim eden Başkan Çalık, “Umarım özgür ve güzel bir dünya inşa etmek için kadınlarla birlikte omuz omuza mücadele ederiz. Kadının hayatımızdaki yeri çok önemli ve tüm emekçi kadınların, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“Mevcut yapı stoklarının incelenmesi süreçlerini hızlandırdık”

Toplantının devamında Başkan Çalık, Beylikdüzü Belediyesi’nin afet öncesi, afet anı ve afet sonrasında yapılacak çalışmalarını kapsamlı bir sunumla kamuoyuyla paylaştı. İlçede yapı stoklarının incelenme sürecini hızlandırdıklarını dile getiren Başkan Çalık, “Büyükşehir Belediyesi’nin 2000 yılı öncesi yapılara ilişkin başlattığı bir hızlı tarama çalışması var. Biz de bu işlemi ilçemizdeki yapılara uygulamak adına gerekli hazırlıkları tamamladık. Yapı stokuna ilişkin hızlı tarama işlemini hem belediyemiz kayıtlarındaki incelemelerimiz sonucu belirlediğimiz yapılara hem de vatandaşlardan gelen taleplere göre devam edeceğiz. Diğer yandan mevcut yapılarımızda taşıyıcı sisteme ilişkin kontrollerimiz de devam ediyor. Galeri, zincir market, banka ve düğün salonu gibi tüm ticari işletmeleri de bu incelemeye tâbi tutacağız” ifadelerini kullandı.

“Tüm olası risklere karşı risk haritalarımızı yeniliyoruz”

Kentteki tüm yapılaşma süreçlerinin gözden geçirilerek daha dirençli bir kent oluşturulması için gerekli tüm değişikliklerin hızlıca yapılacağının altını çizen Başkan Çalık, “Yapacağımız değişiklikle kentsel dönüşüm süreçlerini de kolaylaştıracak; yıllardır dönüşmeyi bekleyen eski yapıların bir an önce dönüşmesi için gerekli düzenlemeleri yapmış olacağız. Tüm olası risklere karşı risk haritalarımızı yeniliyoruz. Doğa olaylarının bir afete dönüşmemesi için risk ve kriz süreçlerinde koordinasyonu ve birimler arası eşgüdümü sağlayacak Koordinasyon İşleri Müdürlüğümüzü kuruyoruz. Bu müdürlüğün tek görevi kentimizin afetlere yönelik hazır olmasını, yani kentsel dayanıklılığı sağlamak” diye konuştu.

“Göreve ilk başladığımız günden bu yana afetler hep gündemimizde oldu”

Deprem gerçeğini dikkate alarak çalışmalarını şekillendirdiklerini ifade eden Başkan Çalık, “Beylikdüzü’nde göreve ilk başladığımız günden bu yana afetler hep gündemimizde oldu. Beylikdüzü olarak biz her zaman öncü olduk. Geçtiğimiz yıl on bin metrekarenin üzerindeki yeşil alanlarda afet yönetim mekânlarına dair bir plan notu geliştirmiş ve emsal teşkil etmiştik. Pek çok kurum bu notu örnek almış ve imar planlarında afet merkezleri gündem olmuştu. Bu kentteki tüm yapılaşma süreçlerini gözden geçirerek daha dirençli bir kent oluşturmak için gerekli tüm değişiklikleri hızlıca yapacağız. Yapacağımız değişiklikle kentsel dönüşüm süreçlerini de kolaylaştıracak; yıllardır dönüşmeyi bekleyen eski yapıların bir an önce dönüşmesi için gerekli düzenlemeleri yapmış olacağız. Bunu daha önce Gürpınar’da yaptık, şimdi tüm ilçede dönüşümü sağlamak için devam edeceğiz. Kentsel dönüşüm süreçlerinde halkımızın desteğine, uzlaşma katkısına ihtiyaç duyuyoruz” şeklinde konuştu.

“Dirençli bir Beylikdüzü hedefimize adım adım ilerliyoruz”

Deprem başta olmak üzere olası diğer tüm afetlere karşı da ilçede hazırlıkların devam ettiğini söyleyen Çalık, “Lojistik depolarımızın sayısını artırıyor ve bu depolarda yer alacak malzemenin doğru yere ve doğru zamanda ulaştırılması için yeni toplanma ve dağıtım sistemlerini şekillendiriyoruz. Ayrıca her 10 bin kişilik yerleşim alanında mutlaka bir depomuz olacak. Afet toplanma alanlarının sayısını mevcudun çok üstüne çıkarıyoruz ve bu alanları bitmek üzere olan risk haritalarındaki yapı stokunu ve nüfusu dikkate alarak yeniden organize ediyoruz. Öte yandan Acil Kurtarma Timlerimizin sayısını artırıyor ve ihtiyaç duydukları teknik ekipman sayısını da buna paralel şekilde güçlendiriyoruz. Afet sürecinde görev alacak teknik personelin ihtiyaç duyduğu ana hareket üsleri yaparak, enkazdan insanları kurtarma noktasında ihtiyaç duyulan tüm ekipmanlarla donatılmış olan konteynırların tedarik sürecini de başlattık. İlçemizde ayrıca Mobil Afet Müdahale Konteynerlerimiz de olacak. Meclisten aldığımız yetki ile Arama Kurtarma Araçlarımızı ise en kısa sürede tedarik edeceğiz. Ayrıca yeni aldığımız seyyar bir mutfak aracının teslimatının da yakında yapılacağını belirtmek istiyorum. Beylikdüzü halkı için bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimlerimiz ise tüm hızıyla devam ediyor. “Dirençli bir Beylikdüzü” hedefimizi vatandaşların da destekleyeceğine inancımız tam” dedi.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Haberler

Bakımlı Ellerde Estetik Görünüm Arayışı

Başarılı Reklam PR Danışmanı Gökalp Tekmanlı Mutlu Yıllar Dileriz !

EYT’DE Kritik Güncelleme: Yaş Şartı Ve Prim Günleri Yeniden Gündemde

Gebze’nin Dikkat Çeken Mekanları

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle