MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Bilfen Okulları "Hayalimdeki Metaverse: Mars’ta Kolonileşme"

Ana SayfaTeknolojiBilfen Okulları "Hayalimdeki Metaverse: Mars’ta Kolonileşme"
Bilfen Okulları "Hayalimdeki Metaverse: Mars’ta Kolonileşme"

Bilfen İlkokulları ve Ortaokullarının bütün kampüslerinden 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri arasında bu sene “Hayalimdeki Metaverse: Mars’ta ...

01 June, 2022, Wednesday 12:40
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Bilfen İlkokulları ve Ortaokullarının bütün kampüslerinden 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri arasında bu sene “Hayalimdeki Metaverse: Mars’ta Kolonileşme” temasıyla ikincisi düzenlenen “Bilfen Oyunumu Kodluyorum Yarışması” sonuçları belli oldu. Scratch 3.0 kodlama platformunda kendi oyunlarını tasarlayarak geliştiren 250’ye yakın Bilfenli öğrencinin projeleri arasından 4 ve 5. sınıflar ile 6 ve 7. sınıflar kategorilerinde toplam 6 proje ödül aldı.

Bilfen Okulları Bilişim Teknolojileri Bölümü’nün gerçekleştirdiği “Oyunumu Kodluyorum Yarışması”nda jüri olarak alanında uzman eğitimci ve girişimci pek çok önemli isim de bir araya geldi. Türkiye'de alanındaki öncü etkinlik olan Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nin koordinatörü, Aron Teknoloji ve TeacherX öğretmen eğitim platformunun kurucusu Dr. Işıl Boy Ergül, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Twente Üniversitesi’ne araştırmacı olan Doç. Dr. Burak Şişman ve XR Masters Kurucusu ve CEO'su, DEİK/DTİK Kuzey Amerika Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali C. Hantal jüri üyesi olarak yarışmadaki projeleri değerlendirdiler.

Bilfen Okullarında “Hayalimdeki Metaverse: Mars’ta Kolonileşme” temasıyla ikincisi düzenlenen “Bilfen Oyunumu Kodluyorum Yarışması”nda 4. ve 5. sınıflar kategorisinde Bilfen Halkalı İlkokulundan Doruk Aras Sarı “En İyi Senaryo Ödülü”, Bilfen Çayyolu İlkokulundan Asya Eraslan ve Mustafa Eraslan “En İyi Tasarım Ödülü”, Bilfen Çamlıca İlkokulu’ndan Grup RoboTech öğrencileri Alp Giray Bayrak, Kuzey Ali Vatan ve Seyhan Çınar Yıldız “En İyi Kodlama Ödülünü” aldılar. 6 ve 7. sınıflar kategorisinde ise Bilfen Kurtköy Ortaokulu’ndan Direnç Uyanık “En İyi Senaryo Ödülü”, Bilfen İskenderun Ortaokulundan Grup Görev Mars öğrencileri Kemal Vicdan, Mustafa Balıkçı, Mehmet Tultak ve Hakan Özyurt “En İyi Tasarım Ödülü”, Bilfen Halkalı Ortaokulundan Atakan Ekmekçi ise “En İyi Kodlama Ödülünü” aldı.

Bilfen İlkokulları ve Ortaokulları Bilişim Teknolojileri Bölüm Başkanı Celale Esra Algan online yapılan yarışmanın finalinde “Soru sormaya, merak etmeye, merakınızla yola çıktığınız öğrenme yolculuğunuzda sevgiyle, bilgiyle üretmeye devam edin. Gelecek derken sadece teknolojiye odaklanmayın! Bugün teknik bilgi kadar sosyal yaşam becerilerinin önem kazandığı, insani değerlerin ön plana çıktığı bir dönemde yer alıyoruz. Yaratıcılığınızı, merakınızı, hayal gücünüzü besleyen yan alanlarda mutlaka vakit geçirin... Böylece teknolojiyi üretmek için gerekli ilhamı da alacaksınız ”dedi.

Yarışmada jüri üyesi Dr. Işıl Boy Ergül, araştırma ve iş birliği becerileri ile yaratıcılık ve teknolojinin buluşmasına fırsat veren bu yarışma içeriğinin heyecan verici aynı zamanda da geleceğe dair ilham verici olduğunu belirtirken Doç. Dr. Burak Şişman, işbirliği becerisinin önemine dair soruları finalist öğrencilere yöneltirken grup çalışmalarında öğrencilerin gösterdikleri birlikte çalışma performansından etkilendiğini söyledi.

Ali C. Hantal ise ilkokul ve ortaokul düzeyinde yarışan proje içeriklerine yurt dışında yaptıkları araştırmalara ve katıldıkları organizasyonlara kıyasla ne kadar nitelikli olduğunu belirterek öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.

Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Haberi Kaynağından oku: Beyaz Haber Ajansı

Not : Bu haber BEYAZ Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Teknoloji

Akbank Mobil Güncelleme Nasıl Yapılır?

Yurt Dışından Getirilen Telefonların IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar?

Video Boyutu Nasıl Küçültülür?

Warpiris Kart Yönetim Sistemi Ne işe Yarar

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle