MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

DEÜ’den, 100. Yaşında İzmir’de Bilim Etkinliği

Ana SayfaGündemDEÜ’den, 100. Yaşında İzmir’de Bilim Etkinliği
DEÜ’den, 100. Yaşında İzmir’de Bilim Etkinliği

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir’in Kurtuluşu’unun 100. Yılı kapsamında; ‘100. Yaşında İzmir’de Bilim’ semineri düzenledi. Etkinlikte ...

26 August, 2022, Friday 10:03
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir’in Kurtuluşu’unun 100. Yılı kapsamında; ‘100. Yaşında İzmir’de Bilim’ semineri düzenledi. Etkinlikte konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Üretimden istihdama; tarihi ve kültürel zenginliklerine kadar birçok hususta farkını ortaya koyan kentimiz, zaman içinde bilimin de merkez üslerinden birisine dönüşmüştür” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir’in Kurtuluşu’nun 100. Yıl etkinlikleri kapsamında; ‘100. Yaşında İzmir’de Bilim’ semineri düzenledi. Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi tarafından, DEÜ Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) 15 Temmuz Şehitleri Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Bilim dünyasının temsilcilerinin ve İzmir'in bilimle geldiği stratejik konumun anlatıldığı etkinlikte, DEÜ’nün İzmir’e ve bilim dünyasına sağladığı katma değere de dikkat çekildi. Çalıştayda konuşan DEÜ Rektörü Prof. Nükhet Hotar, “Bilim, keşfetmek ve anlamaktır; matematiğin dili ile konuşmaktır. Bilim, kimi zaman araştırmak ve ölçmektir kimi zaman yıkılan bir şehrin kaderini ihya ve inşa etmektir. Bu noktada yükseköğretim kurumlarının görevi de hayata dokunmaktır; inisiyatif almaktır; doğruları ve hakikatleri aramaktır. Bunları yaparken; kentleri kalkındırmak ve toplumu aydınlatmak da sürecin ayrılmaz parçalarıdır” dedi.

Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlanmasında ve Cumhuriyet’in bugünlere gelmesinde İzmir’in önemli roller üstlendiğini belirten Rektör Hotar, “Yokluk içinde ve zorlu şartlarda kurulan devletimiz, yıllar içinde birçok badirenin üstesinden gelmiş; İzmir’imiz de üzerine düşen sorumluluklarını kararlılıkla yerine getirmiştir. Üretimden istihdama; tarihi ve kültürel zenginliklerine kadar birçok hususta farkını ortaya koyan kentimiz, zaman içinde bilimin de merkez üslerinden birisine dönüşmüştür” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTEMİZ, İZMİR’E İLKLERİ KAZANDIRDI

Küresel hedefleri olan araştırma üniversitemiz, birçok ilki ve yeniliği kentimize kazandırmış bir devlet kurumudur diyen Hotar, “Günümüzde yaygın öğretim ve araştırma ağı ile birçok ilçede var olan kurumumuz, kentimizin sosyal ve iktisadi hayatını zenginleştirmektedir. Rektörlüğümüz ise bu gerçekliğe uygun planlarını hayata geçirmektedir. Öyle ki; Kiraz’da kentimizin ilk Veteriner Fakültesi’ni kurmamızın, Aliağa’da kentimizin ilk Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’ni inşa etmemizin ve ülkemizin ilk Translasyonel Onkoloji Anabilim Dalı’nı açmamızın arkasında, bu yaklaşım yer almaktadır” dedi.

YATIRIMLARIMIZLA İZMİR’E DEĞER KATIYORUZ

DEÜ’nün; kente kazandırmış olduğu akademik ve finansal yatırımlarla İzmir’e değer kattığını ifade eden Rektör Hotar, “DEPARK’ın Tınaztepe Yerleşkesindeki alanı, Cumhurbaşkanlığı kararıyla yüzde 60 oranında büyütüldü. ‘GAMA’ adını verdiğimiz hizmet binasını kazandırmak için ilk adımları attık. Yabancı Diller Yüksek Okulu 50 milyon TL’lik yatırımla yeni binasına kavuştu. Yaklaşık 30 milyon TL yatırım bedeli bulunan ‘Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nı açtık. Bilişim altyapısı ve veri güvenliğine yönelik uygulamalarımızı, 6.4 milyon TL’lik yatırımla yeniledik. Alsancak’taki Rektörlük Binamız ve ekleri, korunması gereken kültür varlığı olarak tescil edildi. Diş Hekimliği Fakültesi’ni kurduk; Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni hizmete açtık. Yaklaşık 15 milyon TL yatırımla kurduğumuz Oksijen Üretim Merkezi’ni, hastanemize kazandırdık. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni açtık; ülkemizin ilk Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi’ni kurduk. URAP’ın açıkladığı 2021-2022 Dünya Alan Sıralaması listesine 8 alanda sıralamaya girme başarısını elde ettik; Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni aldık” şeklinde konuştu.

‘HERKES İÇİN BİLİM’

Etkinlikte konuşan DEÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aylin Alın, “Bilim Hayatın her alanında karşımıza çıkıyor. Temel bilimin amacı doğayı anlamak. Bu da nereden çıkıyor; merak ediyoruz. Merak olmayınca bilim de olmuyor. Dolayısıyla biz de öğrencilerimize meraklı olmayı, merak etmeyi öğretmeye çalışıyoruz. Mezunlarımızdan gördüğümüz kadarıyla da bun da başarılı oluyoruz. Ancak bununla sınırlı kalmamamız gerektiğinin farkındayız. Çünkü gelecek çocukların ellerinde. Bu amaçla çocuklara ve gençlere yönelik, “Herkes İçin Bilim” adlı bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdik ve bu kapsamda ortaokullara yönelik ilk kitabımız çıktı” dedi.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Haberi Kaynağından oku: Beyaz Haber Ajansı

Not : Bu haber BEYAZ Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Gündem

Mhp Lideri Devlet Bahçeli: "Uzak Şehir'i Kaçırmadan İzliyorum"

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle