MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

ENFEST coşkusu

Ana SayfaFoto GaleriENFEST coşkusu
ENFEST coşkusu

Özel bireylerden ‘En Özel Festival’ Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği Özel ...

11 May, 2022, Wednesday 16:28
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Özel bireylerden ‘En Özel Festival’

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği

Özel Çocuklar Bilim, Sanat ve Spor Festivali’nde (ENFEST) özel bireylerin gösterileri büyük beğeni topladı. Özel bireyler ‘En Özel Festivalde’ gönüllerince eğlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali düzenlendi. Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Cam Piramit Yanı Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen festivalin açılışına Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Çevikol Tuncer, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, engelli bireyler, aileleri ve öğrenciler katıldı.

VALİ YAZICI: ‘ENGELLİ BİREYLER HAYATIN İÇİNDE OLMALI’

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Bütün insanları, bütün insanlığı kucaklamayan, insanlığa aynı gözle bakmayan hiçbir anlayış, insani ve vicdanı olamaz. İnsan için olmayan, insanı merkeze almayan hiçbir politika, hiçbir strateji dünyada refah ve huzur getiremez. Engelli vatandaşlarımızın iyi bir eğitim almaları, istihdam imkanlarına ulaşmaları, hayatlarının kolaylaştırılması, tedavileri, rehabilitasyon süreçleri, barınmaları gibi tüm ihtiyaçlarını devletimizin en önemli görevlerindendir. Tüm kamu kuruluşları bunu bir görev addetmektedir. Bu doğrultunu engelli bireylerin hayatın doğrudan içinde olması adına bir seferberlik ilan edilmiştir” diye konuştu.

TUNCER: ‘YAŞAM KALİTELERİNİ YÜKSELTMEYE ÇALIŞIYORUZ’

Festivalin açılışında konuşan Genel Sekreter Cansel Tuncer, sosyal hayatta empati duygusunun geliştirilmesi ve engelliler alanında farkındalık yaratılması amacıyla bu tür etkinlikleri önemsediklerini söyledi. Asıl engelin hayatın her alanına erişebilir olarak düzenlenmemesi, ‘Sen bunu yapamazsın’ şeklinde ön yargılardır diyen Cansel Tuncer, “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizdeki engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi için çalışıyoruz. Sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak ve sorunlarına daha kolay ve daha hızlı çözüm bulabilmeleri adına üzerimize düşen tüm görevleri eksiksiz bir şekilde yerine getirme çabası içindeyiz. Yaptığımız faaliyetleri bireysel farklılıkları dikkate alarak, toplumda yaşayan her bireyi hayatın her alanına özgür bir şekilde katılmasını sağlamak için çalışıyoruz” dedi.

ÖZEL BİREYLERDEN MUHTEŞİM GÖSTERİ

Açılış konuşmalarının ardından özel eğitim okullu öğrencileri hazırladıkları sanatsal ve sportif etkinlikleri sergiledi. Özel öğrencilerin dans ve müzik gösterileri, izleyenlerden büyük beğeni topladı. Özel bireyler, müziğin ritmi ile bol bol dans ederek, eğlendi. Daha sonra ise Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Genel Sekreteri Cansel Tuncer, özel eğitim kurumlarının hazırladığı sergi alanını gezdi. Etkinlik kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bando ve dans gösterileri ile şenliğe renk kattı.

Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Haberi Kaynağından oku: Beyaz Haber Ajansı

Not : Bu haber BEYAZ Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Foto Galeri

Red Bull BC One Dünya Finali heyecanına geri sayım başladı

Cumhuriyetin 99. Yılında Çankaya'dan İki Sergi Birden

Komedide Vodvil Rüzgarı 'Şimdi Yandık' Amazon Prime'da

Yahudi Kültürü Avrupa Günü 13 Kasım’da İstanbullularla Buluşmaya Hazır

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle