MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Gelecek Partili Üstün’den BMC’ye ağır suçlama

Ana SayfaHaberlerGelecek Partili Üstün’den BMC’ye ağır suçlama
Gelecek Partili Üstün’den BMC’ye ağır suçlama

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Karasu'ya giderek orda bulunan BMC fabrikası önünde bir açıklama yaptı. BMC ...

08 May, 2022, Sunday 09:42
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Karasu'ya giderek orda bulunan BMC fabrikası önünde bir açıklama yaptı. BMC fabrikasının arazisinin tahsis edilmesine ilişkin detayları dile getiren Üstün, tesisin sökülmeye başlanmasına ise tepki gösterdi.

Erdoğan DEMİR / Keşan Postası (İGFA) -Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Karasu'da bulunan BMC fabrikasının önünde partisinin il ve ilçe yöneticileriyle bir araya geldi.

BMC'ye tank, kamyon ve hızlı tren araçları üretimi için 2 bin 200 dönümlük denize sıfır arazi tahsis edildiğini belirten Üstün, BMC'nin Türkiye Tasarruf Mevduat Fonu'na (TMSF) devredildikten sonra 300 milyon dolar karşılığında satıldığını hatırlattı. Şimdilerde fabrikanın sökülmeye başlandığına dikkat çekilen basın açıklamasında Üstün, duruma tepki gösterdi.

Karasu'daki fabrika tesisine çok fazla yatırım yapıldığını ve burada tank üretileceğine, hızlı tren ekipmanları yapılacağına dair vaatlerin gerçekleşmediğine dikkat çeken Üstün, "Nerede hızlı tren ekipmanları, nerede 500 dönüm kapalı alan ve çalışan 10 bin kişi nerede? Bu sözleri verenler nerede?" diye tepki gösterdi.

"İNŞAAT HALİNDEKİ TESİSE RUHSAT VERİLDİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Üstün, inşaat halindeki bir tesise çalışma ruhsatı verildiğini dile getirdi; "Makine dönmeyen ve üretim başlamayan yere çalışma ruhsatı verilmez" diyen Üstün, "Şimdi Karasulular, Sakaryalılar ve milletimiz için soruyorum; bu kadar teşvike rağmen tank nerede? Kamyon nerede?" Şeklinde sorumlulara sorular yöneltti.

Temelin atılmasından bugüne 3 buçuk yıl geçtiğini belirten Üstün, "2023'e de 7 ay kaldı. Karasu'da yarım yamalak bir inşaat dışında hiçbir şey yok" dedi. Fabrikada 10 bin kişinin çalışacağının söylendiğini ifade eden Üstün, "Karasu'dan ve Sakarya'dan bekçiler dışında çalışan yok" diye konuştu.

ŞOV YAPILARAK AÇILMIŞTI

BMC'ye tank, kamyon ve hızlı tren araçları üretimi için 2 bin 200 dönümlük denize sıfır arazi tahsis edildiğini belirten Üstün, BMC'nin Türkiye Tasarruf Mevduat Fonu'na (TMSF) devredildikten sonra 300 milyon dolar karşılığında satıldığını hatırlattı. Şimdilerde fabrikanın sökülmeye başlandığına dikkat çekilen basın açıklamasında Üstün, duruma tepki gösterdi.

Tesisin söküldüğü ve araziye konut yapılacağı iddiaları üzerinde duran Üstün, Fuat Tosyalı'ya seslenerek, "Fuat Tosyalı'ya soruyoruz: Bu araziyi ne zaman gerçek sahibi olan Karasululara, Sakaryalılara ve Türk milletine iade edeceksin? Sen itibarlı bir işadamısın, geçmişi temizleyecek biri olma.Araziyi sahiplerine iade et. Bu arazide üretim değil konut, otel yapılacağını duyuyoruz. Biz buna izin vermeyeceğiz. Burası, tank yapılmak üzere milletim imkanlarından alınarak size verildi. Tank üretmeyecekseniz derhal devredin.İktidara geldiğimizde hukuk ve mahkemeler yoluyla bu arazinin santimetresini dahi sizde bırakmayacağız ve hesabını soracağız" diye konuştu.

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

ÜstünFabrikaAraziBmcNerede
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Haberler

Ankara panel çit

Bobin Fiyat Rehberi: R8 Bobin Nedir, Hangi Aracınız için Uygundur?

Kadın Saat Modelleri: Hızlı Saat ile Stilinize Zarafet Katın

Göz Kapaklarınız Görüş Alanınızı Sessizce Daraltıyor Olabilir

Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle