MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

İnegöl’de Düğün Kültürü Sergisi Açıldı

Ana SayfaFoto Galeriİnegöl’de Düğün Kültürü Sergisi Açıldı
İnegöl’de Düğün Kültürü Sergisi Açıldı

İnegöl Belediyesi, 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü kapsamında İnegöl Kent Müzesi organizasyonuyla “İnegöl’de Düğün Kültürü” isimli sergi hazırladı ...

18 May, 2022, Wednesday 23:23
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

İnegöl Belediyesi, 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü kapsamında İnegöl Kent Müzesi organizasyonuyla “İnegöl’de Düğün Kültürü” isimli sergi hazırladı. Eski düğünleri hatırlatan serginin açılışına katılanlar, maziye yolculuk yaptı.

Birçok kültür etkinliğinin ve sergilerin merkezi konumuna gelen İnegöl Kent Müzesi, bugüne kadar birbirinden kıymetli 149 sergiye ev sahipliği yaptı. Bugün 18 Mayıs Dünya Müzeler Gününe özel düzenlenen “İnegöl’de Düğün Kültürü” sergisiyle 150. Serginin açılışı yapıldı. İnegöl’ün kadim bir şehir hüviyetine sahip olmasına katkı sağlayan kültür çeşitliliğinin dışa yansıyan en görünür özelliği olan kıyafetlerin sergilendiği, İnegöl’e has bir kültür olgusunun oluşmasına vesile olan Düğün Kültürünün A’dan Z’ye yansıtıldığı sergide; Kent Müzesinin koleksiyonunda yer alan kıyafetler, tel kırma işlemeler, kanaviçeler, cepkenler, bir düğünde olması gereken her bir materyale yer verildi.

Kız istemeden nişana, gelin hamamından kınaya, çeyizden paça gününe ve damat tıraşına kadar her bir detayın yer aldığı serginin açılışı, bugün 14.00’da gerçekleştirildi. Sergi açılışına İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Mitroviça Belediye Başkanı Bedri Hamza ile çok sayıda davetli katıldı. Sergi açılışı öncesi bir dizi ziyaret için İnegöl’e gelen Mitroviça Belediye Başkanı Bedri Hamza kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Hamza, “İnegöl’de bulunmaktan çok mutluyum. İnegöl’ü gezdik, kardeşlerimizle bir araya geldik” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise “Bugün aramızda kıymetli misafirlerimiz var. Mitroviça Belediye Başkanımız ve heyeti aramızdalar. Birkaç gün Bursa’da ve birkaç gün de İnegöl’de olmak üzere güzel bir program icra ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

İNEGÖL, TÜRKİYE’NİN ÖZETİ

Kıymetli bir organizasyon için bir arada olduklarını kaydeden Başkan Taban, şöyle devam etti: “Bugün buradaki organizasyon bizler için çok kıymetli. Nihayet itibariyle burada biz yerelleşmenin bir yansıması olan düğün kültürünü şehrimizde tanıtalım ve gelecek kuşaklara aktaralım istedik. Bunu da 18 Mayıs Dünya Müzeler Gününde daha anlamlı kılmak istedik. 149 sergi yapıldı müzemizde bugüne kadar. İnşallah daha yenilerini yapmaya devam edeceğiz. Biliyorsunuz İnegöl göçlerle oluşmuş bir şehir. Balkanlar, Kafkaslar, beraberinde Türkiye’nin 81 vilayetinden vatandaşlarımız burada mukim. Türkiye’nin bir özeti var İnegöl’de. Bunu da aslında fırsata çevirmek istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Gastro İnegöl adı altında bir açılım gerçekleştirdik. Bu toplam zenginliğin bir sonucu olarak ortaya çıktı.”

SERGİ İÇERİĞİ

“Bugün burada ne göreceğiz? Müzemizde kız istemeden nişana, gelin hamamından kınaya, çeyizden paça gününe ve damat tıraşına kadar her bir detayı bulabileceğiniz güzel sunumları sizler için hazırladık. Burada mankenler üzerinde düğünlerde giyilen kıyafetleri görüyorsunuz. Bunların her birini burada görme fırsatı bulmuş olacağız. Yine bir düğün hatırası bölümümüz var. Burada fotoğraf çekinerek bu anı inşallah ölümsüzleştirmiş olalım istiyoruz. Sergimizi aynı zamanda web sayfamız üzerinden dijital sergi bölümünden de ziyaret edebilirler. Ayrıca 31 Mayıs tarihine kadar da Müzemizde açık kalacak.”

“Bugün 50 yıllık evliliği doldurmuş çiftlerimizi de davet ederek örnek aileler olarak toplumumuza tanıtmak istedik. Kendileri kutsal olan evlilik müessesesini 50 yıl gibi bir süre birlik ve beraberlik içerisinde nasıl geçirdiklerini herkes görsün istedik. Çünkü günümüzde maalesef boşanmaların arttığını görüyoruz. Bir yastığa baş koymak adına çıkılan yolda çok küçük sebepler buna mani olmamalı diye düşünüyoruz.”

50 YILLIK EVLİLİKLERİ ÖRNEK OLDU

Serginin özel davetlileri de vardı. Aynı zamanda aileye dikkat çekmek adına, 50 yıl ve üzeri evliliğini sürdüren örnek çiftler sergi açılışına davet edildi. Burada 3 çifte, hediye takdimleri yapıldı. Ardından kurdele kesimi ile sergi açıldı.

Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Haberi Kaynağından oku: Beyaz Haber Ajansı

Not : Bu haber BEYAZ Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Foto Galeri

Red Bull BC One Dünya Finali heyecanına geri sayım başladı

Cumhuriyetin 99. Yılında Çankaya'dan İki Sergi Birden

Komedide Vodvil Rüzgarı 'Şimdi Yandık' Amazon Prime'da

Yahudi Kültürü Avrupa Günü 13 Kasım’da İstanbullularla Buluşmaya Hazır

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle