MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Isparta’da beyaz esaret beşinci gününde: Hâlâ elektrik verilemeyen yerler var

Ana SayfaHaberlerIsparta’da beyaz esaret beşinci gününde: Hâlâ elektrik verilemeyen yerler var
Isparta’da beyaz esaret beşinci gününde: Hâlâ elektrik verilemeyen yerler var

2022 yılında Isparta’yı karanlığa mahkûm ettiler. Yurttaşlar soba yakmaya, gaz lambasıyla evlerini aydınlatıyor. Elektrik kesintisi ve yolların ...

08 February, 2022, Tuesday 06:04
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

2022 yılında Isparta’yı karanlığa mahkûm ettiler. Yurttaşlar soba yakmaya, gaz lambasıyla evlerini aydınlatıyor. Elektrik kesintisi ve yolların temizlenmemesi esnafı çileden çıkardı. Bakan Dönmez’in “Enerjisiz şebeke kalmadı” sözlerine ise yurttaşlar tepki gösterdi.

Isparta’da 3 Şubat’ta yoğun kar yağışı nedeniyle başlayan elektrik kesintileri devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, il ve ilçe merkezlerinde enerjisiz şebekenin kalmadığını açıklamasına karşın kentte sık sık elektrik kesinti yaşanıyor. Bakan Dönmez, birçok kentten olaya müdahale etmek üzere teknik personelin çağrıldığını belirterek “İlk etapta 113 bin abonemiz enerjisiz kalmıştı. Şu anda ekiplerimizi merkezdeki işleri bitirir bitirmez kırsala, köylere doğru yönlendiriyoruz. İnşallah yarın kırsaldaki arızaları da büyük oranda gidermiş olacağız” dedi. Bakanın bu sözleriyle “Enerjisiz şebekenin kalmadı” sözleri ise çelişti. Önceki gün bölgeye giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kesintinin yaşandığı mahallelerde incelemelerde bulundu.

DALGA GEÇTİLER

Dönmez’e tepki gösteren bir yurttaş “Benim evimde sabaha kadar soba tütüyor, gaz lambasıyla. Benim elektriğimi verin arkadaş” dedi. Bakanlık yetkilileri ise yurttaşa “Al çay iç” yanıtını verdi. Bu akıllara Malatya’da bir yurttaşın “Evimize ekmek götüremiyoruz” sitemlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Al, keyif çayıdır bu, çay iç” dediği sözleri getirdi.

Çiçekçilik yapan Ahmet Bilici ise “Bir hafta oldu iş yok, siftah bile yapmadık. Yollar hâlâ kapalı. Kar yığınları hâlâ sokaklarda var, temizlenecek gibi de değil. O soğuklarda elektriksiz günlerde mum ışığında oturduk” diye konuştu.

"BAKAN YALAN SÖYLÜYOR"

Isparta’da Psikoteknik Merkezi sahibi Tansel Dilaver, “Enerji Bakanı her yere elektik verildiğini söylüyor. Yalan. Yok öyle bir şey. Yarım saatte, bir saatte bir elektrik kesiliyor. İşyerleri çalışamaz durumda. Isparta dışından gelen teknik ekipler bölgeyi tanımadıkları için hatların iyileştirmesinde zorluk yaşıyorlar” dedi.

"ÜRÜNLERE DON VURDU"

Ziraat Yüksek Mühendisi İhsan Yüksel, “İl merkezi, ilçeler ve birçok da köy olumsuz etkilendi. Allahın adaleti diyelim. İstanbul’da belediyeye yüklenmişlerdi, burada kaldıkları durum daha da vahim” değerlendirmesinde bulundu. Köylere ulaşımın hâlâ mümkün olmadığını vurgulayan Yüksel, “Isparta Belediyesi yetersiz yakalandı. Çok kaza oldu yollarda. Seraların naylonları yıkıldı, üretim yapanların ürünlerine don vurdu” dedi.

YAŞAM DURDU

Isparta’daki kar yağışından etkilenen Burdur’un Ağlasun ilçesinde de elektrik ve su kesintisi sürüyor. Meme ve rahim kanseri tedavisi süren ve Covid-19’a yakalandığı için karantinada bulunan 42 yaşındaki Derya Çerçevik, gıda temininde sıkıntı yaşadıklarını, yetkililerin kendileriyle ilgilenmediklerini söyledi.

SEYMENOĞLU GÖREVDEN ALINDI

Yurttaşların elektriksiz kalmasının ardından Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu görevden alındı. Ancak kısa bir süre sonra İçişleri Bakanlığı bu haberi yalanladı. Seymenoğlu’nun halkı karanlığa mahkûm ettiği için değil koronavirüse yakalandığı için “geçici olarak” görevden alındığını duyurdu. Yerine ise Ankara’dan Merkez Valisi Osman Kaymak’ın atandığını açıkladı.

Haberi Kaynağından oku: Cumhuriyet

Not : Bu haber CUMHURİYET internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

BakanIspartaEnerjiKarElektrik
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Haberler

DAHA 17’DE “MANİFEST” SÜRPRİZİ

Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları Hadis Tarihi Külliyatını Genişletiyor

Bir Satışın Gerçek Değerini Ancak Tahsilat Tamamlandığında Anlarsınız

Veri Güvenliği Açısından Avusturya Kurumsal Hosting Hizmetlerinin Önemi

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle