MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

İzmir’de 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlk Ders Zili Çaldı

Ana SayfaEğitimİzmir’de 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlk Ders Zili Çaldı
İzmir’de 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlk Ders Zili Çaldı

İzmir’de 2022-2023 eğitim öğretim yılı, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenle başladı. Törene, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit ...

12 September, 2022, Monday 17:07
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

İzmir’de 2022-2023 eğitim öğretim yılı, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenle başladı. Törene, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür'ün yanı sıra eğitim yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

İlköğretim haftası kutlama töreni, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür ve beraberindeki öğrencilerin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Şeref defterini imzalayan Yentür, ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.

“Gelecek, kendisini bugünden ona adayanlarındır.”

Törende konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, öğrencilerin, yaz tatilinde düzenlenen birbirinden nitelikli etkinliklerle katıldıklarını aynı zamanda dinlenme ve yenilenme fırsatı bulduğunu söyledi. Yentür, bu dönemde kurumların da her alanda sorumluluğu üstüne aldığını, eğitim yöneticileri ve öğretmenlerin, yaz tatilinde mesleki gelişimlerini arttırmak amacıyla hizmet içi eğitim çalışmalarına katılmanın yanında okulları yeni döneme hazırlamak için de üstün gayret gösterdiklerini söyledi.

Öğrencilere; “gelecek, kendisini bugünden ona adayanlarındır.” diye seslenen Yentür, dersleri için gösterecekleri çalışma azmi sonucunda kazanacakları bilgi ve becerilerin bir üst öğretimde onları başarılı kılacağını söyledi.

Yentür, öğretmenlere hitaben şunları söyledi; “Olmazların, yokların, imkânsızlıkların içerisinde dahi, Sultan Fatihler, Mimar Sinanlar, Mustafa Kemaller yetiştirmeyi, öğrencisine Mevlana’nın hoşgörüsünü, Hacı Bektaş’ın sevgisini, Yunus’un aşkını, Dede Efendinin musikisini geleceğe taşıma endişesini vazgeçilmez bir hedef olarak belirlemelidir. Gayretiniz, inancınız ve kararlılığınızla; milli, manevi ve ahlaki değerlerle mücehhez, ülkesini ve milletini çok seven bir nesil yetiştireceğinizden asla şüphe etmiyoruz.”

İzmir’de ilk ders zili çaldı

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen çelenk koyma töreninin ardından Bayraklı Zehra Semahat Erişen İlkokulunda bir program düzenlendi. Programa; Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Bayraklı Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, eğitim yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Bayraklı Zehra Semahat Erişen İlkokulu Müdürü Ekrem Kayacının açılış konuşmasını yapmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür; eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek ve toplumun tüm kesimlerine daha nitelikli bir eğitim hizmeti sunmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje ve çalışmaları titizlikle uyguladıklarını söyledi. Yentür, öğrencileri akademik, kültürel ve sosyal yönden donanımlı kılarken, her geçen gün kurumların standartlarını yükseltmek için de yeni adımlar attıklarının altını çizdi. Vatanına, milletine, bayrağına bağlı, insan sevgisini her şeyin üzerinde tutan nesillerin ülkemizin geleceğini aydınlatacağını vurgulayan Yentür, eğitim yöneticilerine, öğretmenlere ve öğrencilere sağlıklı ve başarılı bir eğitim dönemi diledi.

İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan; 2022-2023 eğitim öğretim yılının açılış programında yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Okulların öğrencilerle güzelleştiğini ifade eden Hulusi Doğan bugün duyulan tatlı heyecanın sadece çocuklarda değil anne ve babalarda da olduğunu ifade etti. Bütün öğrencilere başarılar dileyen Doğan öğrencilerin vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan, küçüğüne sevgi büyüğüne saygı duyan insanlar olmalarını istediğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar; günün anlam ve önemini vurguladı. Yaz tatilinde Milli Eğitim Bakanlığının ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çok çalıştığını vurguladı. Atatürk’ün de söylediği gibi yeni neslin öğretmenlere emanet olduğunu hatırlatan Aşkar, velilere de çocuklarını keşfetmeleri gerektiğini söyledi. Yeni nesli birlikte inşa edeceklerinin altını çizen Aşkar, öğrencilere de soru sormalarını, araştırıp öğrenmelerini tavsiye etti.

Protokol konuşmalarının ardından okulun öğrencilerinden Çınar Taylak İlköğretim Haftası adlı şiirini okudu. Ardından Bayraklı Halk Eğitimi Merkezi usta öğreticileri tarafından çalıştırılan ve İzmir birincisi olan İzmir Yöresi Zeybek Ekibi gösterisini sundu. Dördüncü sınıf öğrencilerinin birinci sınıf öğrencilerini karşılayıp kısa bir konuşma yaptıktan sonra hediye vermelerinin ardından öğrenciler ilk zilin çalması ile sınıflarına girdi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar ve beraberindeki heyet sınıfları gezdi ve ardından öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet etti. Okul bahçesindeki ağaç dikiminin ardından program sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Haberi Kaynağından oku: Beyaz Haber Ajansı

Not : Bu haber BEYAZ Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Eğitim

KYK yurt sonuçları sorgulama 2023

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?

2023-ALES/2 sınavı yerleri açıklandı mı?

LGS soru ve cevapları

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle