MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Kazancı e-ticarette başarının sırrını açıkladı

Ana SayfaGündemKazancı e-ticarette başarının sırrını açıkladı
Kazancı e-ticarette başarının sırrını açıkladı

E-ticaret platformları ve sanal pazar yerleri kavramları günlük hayata yeni yeni adapte olurken, Aldostum.com CEO’su Faruk Kazancı, e-ticarette ...

25 May, 2022, Wednesday 15:35
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

E-ticaret platformları ve sanal pazar yerleri kavramları günlük hayata yeni yeni adapte olurken, Aldostum.com CEO’su Faruk Kazancı, e-ticarette başarının sırlarından yeni nesil alışverişte dikkat edilmesi gereken hususlara, tüketici beklentilerindenonline alışveriş kavramlarında yaşanan karışıklıklara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

BURSA (İGFA) - Pandeminin e-ticaret dünyasında derin etkilere yol açtığını ifade eden Aldostum.com CEO’su Faruk Kazancı, e-ticaretin 10 yıl içerisinde geleceği noktaya 2 yıl gibi kısa sürede geldiğini söyledi.

Türkiye’nin aslında dijitalleşme yolunda ivme kazanmasına yol açtığını kaydeden Kazancı, "Ticaretle uğraşan insanlar her zaman olumlu tarafından bakmak zorunda. Bu anlamda e-ticarette birçok sektör bu kulvarda yer alarak kazanmaya başladı. Pandeminin e-ticarete etkisi aslında çok büyük 2019 yılında 136 milyar TL olan e-ticaret hacmi 2021’de üçe katlanmış 381 milyara çıkmış. Bu yıl e-ticaret hacminin 600 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor. Buda insanların artık ihtiyaçlarının çoğunu internet üzerinden sağladığını gösteriyor” dedi.

Bir tüketicinin online alışveriş sitelerine eğilim sürecini de yorumlayan Kazancı, 2022 yılı itibarıyla e-ticaret müşterilerinin beklentilerine yönelik şunları kaydetti.

"Müşteriler online pazaryerinin sade bir tasarım olmasını istiyorlar. Karışık renkler ve görseller müşteriyi aradığı ürüne ulaşmasını engeller. Buda ilk adımdan müşteriyi kaçırır. Müşterilerürün görselleri ve doğru ürün açıklamalarını inceleyerek satın alma eylemini gerçekleştirirler. Bu yüzden ürün görselleri profesyonel çekim olması satıcıya bir avantaj katarken müşteriyede ayrı biz haz deneyimi yaşatır. Örneğin, bir gömlek alacağımız zaman ürün görseline ilk bakarız ve manken üzerinde profesyonel çekilmiş görüntüyü kendimize yakıştırır sonra ürün açıklamalarından kumaş türü, mankenin boy, kilo, beden gibi bilgilere bakarak satın alma eylemini gerçekleştiririz. Müşteriler kendi güvendikleri kargo firmasıyla hizmet almak istediklerinden, farklı kargo seçeneklerini sunmamız gerekir. Son olarak müşteriler güvenli ödeme sistemi isterler. Kredi kartı kullanmak istemeyen müşteriler havale/EFT seçeneği ararlar. Ayrıca güvenli ödeme ortamı için SSL sertifikası 3d Secure Ödeme Sistemi tüketicilerin aradıkları önemli faktörlerden birisidir".

E-ticaret ve geleneksel alışveriş eğilimi üzerine de açıklamalarda bulunan Faruk Kazancı, pandeminin birçok sektörde olduğu e-ticaret ekosisteminde derin etkilere yol açtığını belirtti.
Kazancı, "Eskiden pazar ve market alışverişini kimse online yapmazdı gidip x marketten mevcut ürünlerden seçerdik. Pandemide ise sağlık maske mesafe faktörleri için işine girince bugün internet alışverişiyle birlikte seçenek çokluğu, fiyat kıyaslaması ve kapınıza kadar gelmesi bu konfora bizi alıştırdı” dedi.

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

E-TicaretMüşterilerÜrünAlışverişKazancı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Gündem

Mhp Lideri Devlet Bahçeli: "Uzak Şehir'i Kaçırmadan İzliyorum"

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle