MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Konak’ta 30 Ağustos coşkusu

Ana SayfaGündemKonak’ta 30 Ağustos coşkusu
Konak’ta 30 Ağustos coşkusu

Batur: Kurtuluşu gölgelemeye kimsenin gücü yetmez 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Gültepe’de düzenlenen çelenk töreniyle kutlandığı Konak’ta ...

31 August, 2022, Wednesday 08:23
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Batur: Kurtuluşu gölgelemeye kimsenin gücü yetmez

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Gültepe’de düzenlenen çelenk töreniyle kutlandığı Konak’ta, bayram coşkusu yaşandı. Törende konuşan Başkan Batur, İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’ün kutlanmaması gerektiğini savunanlara da sert yanıt verdi. Batur, “30 Ağustos Zaferi salt Anadolu’nun değil, tüm uygarlık tarihinindir. Her ne kadar birileri 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşuyla son bulan bu zaferi önemsizleştirmeye çalışsa da nafile. ‘Kurşun sıkılmadı, İzmir’in kurtuluşu kutlanmasın’ diyenler yüzyılın zaferini unutturamazlar. Bu laflar aziz şehitlerimizin hatırlarına, onların bu vatan için verdikleri mücadeleye hakarettir. 30 Ağustos’u, 9 Eylül’ü kutlamayanlar olabilir. Ama biz 4 milyon İzmirli coşkuyla kutlayacağız. Kim ne söylerse söylesin biz kazanacağız, Atatürk kazanacak, her seferinde” dedi.

30 Ağustos Zaferi’nin 100. Yılı Konak’ta Gültepe Meydanı’nda düzenlenen Atatürk Anıtı Çelenk Sunum Töreniyle kutlandı. Zafer Bayramı’nın büyük coşkuyla kutlandığı törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, İYİ Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, Saadet Partisi Konak İlçe Başkanı Rıfat Yıldırım, Deva Partisi Konak İlçe Başkanı Ali Rıza Uygur, Gelecek Partisi Konak ilçe yöneticileri, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konak Belediye Başkanlığı, CHP, İYİ Parti ve Gelecek Partisi Konak İlçe Başkanlıkları çelenklerinin Atatürk Anıtı önüne yerleştirilmesiyle başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Batur: Yüzyılın zaferi, inanç ve umutla kazanıldı

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sözlerine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde yüz yıl önce yazılan destanla, bağımsızlığı ve özgürlüğü seçtiklerini hatırlatarak başladı. Bağımsızlık vurugusu yapan Batur, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkumdanlığında Türk ordusu, 100 yıl önce, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarının birini yazdı. Öyle bir destandı ki yazılan, yüzyılın zaferi olarak, cihana örnek oldu. Toplumların dönüm noktaları vardır, seçilen yol ayrımları geleceğine yön verir. Ya özgürlüğü seçersiniz, ya da boyundurukluğu. Ya bilimi seçersiniz ya da geri kalmışlığı. Biz yüz yıl önce bir yol seçtik. Kahramanımız Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde özgürlüğü, bilimi ve bağımsızlığı Cumhuriyetimizin çatısı altında birleştirdik. Yüzyılın zaferi, inanç ve umutla kazanıldı. Umudun adı da Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları oldu. Yaşasın Bağımsızlık” dedi.

“Biz kazanacağız, Atatürk kazanacak”

Son günlerde gündemde olan İzmir’in kurtuluşunun kutlanmasıyla ilgili sözlere de tepkisini dile getiren Başkan Batur, “Kurtuluşu gölgelemeye kimsenin gücü yetmez” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı:

“30 Ağustos aynı zamanda umut fişeğidir. Bu zafer salt Anadolu’nun değil, tüm uygarlık tarihinindir. Her ne kadar birileri 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşuyla son bulan bu zaferi önemsizleştirmeye çalışsa da nafile. ‘Kurşun sıkılmadı, İzmir’in kurtuluşu kutlanmasın’ diyenler yüzyılın zaferini unutturamazlar. Kurşun atılmadıysa Halkapınar Şehitliği’nde yatan 4 süvarimiz, Güzelbahçe Şehitliği’nin yapıldığı yerde şehit edilen Yarbay Nihat ve Yarbay Çobanoğlu Zeki Bey kimin kurşunlarına hedef oldu? Bu laflar aziz şehitlerimizin hatırlarına, onların bu vatan için verdikleri mücadeleye hakarettir. Türkiye Cumhuriyet’i laiktir, laik kalacak ve sonsuza kadar yaşayacak. 30 Ağustos’u, 9 Eylül’ü kutlamayanlar olabilir. Ama biz 4 milyon İzmirli coşkuyla kutlayacağız. Kurtuluşu gölgelemeye kimsenin gücü yetmez. Kim ne söylerse söylesin biz kazanacağız, Atatürk kazanacak her seferinde.”

Küçükoğullarından: Biz hep Bandırma Gemisindeyiz

CHP Konak ilçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, Atatürk’ü anlamanın ona inanmakla başladığını vurguladığı konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“30 Ağustos, bir ulusun yeniden doğuşunun, akıl almaz yokluklara karşı Ulusal savaşı kazanarak aydınlık günlere dönüşün tarihsel bir başlangıcıdır. Atatürk’ü tanımak, O’na saygı duymak, inanmak, O’nun izinde olmak ve inandıklarına inanmakla başlar. Atatürk’e inanmayı bir yaşam koşulu sayanlara, ulus ve yurt sevgisini Atatürk’le birlikte duyanlara, genç kuşaklara daha yakından tanıtanlara selam olsun. 6.Filoyu kendilerine kıble yapanlar bu zaferi anlayamazlar, anlamadılar. Bir çift sözüm de aynı gemideyiz diyenlere Biz hep Bandırma gemisindeyiz. Bu büyük bayramımız ulusumuza kutlu olsun.”

Tatar: Kuvayı Milliye ruhunu yaşatıyoruz

Kendilerinin de tüm çalışmalarında Kuvayı Milliye ruhuyla hareket ettiklerini dile getiren İyi Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, Mustafa Kemal’in önderliğinde kazanılan zaferin yıldönümünde aynı azim ve kararlılıkta olduklarını ifade etti ve “Türk Milletinin vatan sevgisi ve bağımsız iradesinin tecellisi olarak 30 Ağustos 1922 günü kazanılan bu zaferle ilelebet yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Bu zafer aynı zamanda işgal altındaki tüm mazlum milletlere ve devletlere de örnek oldu” dedi.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Haberi Kaynağından oku: Beyaz Haber Ajansı

Not : Bu haber BEYAZ Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Gündem

Mhp Lideri Devlet Bahçeli: "Uzak Şehir'i Kaçırmadan İzliyorum"

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle