MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Madeni İşler ve Demirciler Odası’nda MESEM konuşuldu

Ana SayfaGündemMadeni İşler ve Demirciler Odası’nda MESEM konuşuldu
Madeni İşler ve Demirciler Odası’nda MESEM konuşuldu

Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, genel kurullarını tamamlayan meslek odalarını ziyaret etmeye devam ediyor. 2 Haziran 2022 tarihinde Ödemiş ...

06 June, 2022, Monday 13:23
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, genel kurullarını tamamlayan meslek odalarını ziyaret etmeye devam ediyor. 2 Haziran 2022 tarihinde Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası’na yapılan ziyarette, Ödemiş Sanayi Sitesi’nin durumu ve Milli Eğitim’de yeni yıldan bu yana genişletilen eski adı Çıraklık Eğitim olan Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) uygulaması ele alındı.
Sanayi Sitesi’nin Sosyal Tesisleri içindeki Oda hizmet binasında gerçekleştirilen ziyarette, Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı ve yürütme kurulu üyelerinin yanı sıra oda yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundular. Başkan Mehmet Taşlı, oda başkalığına seçilen Ali Bozkan ve ekibini kutladıklarını belirterek, yeni yönetime başarı dileklerini ifade etti. Ziyaret dolayısıyla ayrıca genel anlamda yaşanan ekonomik sıkıntılarla sanayi sektöründe görülen aksaklıklar ve Ödemiş Sanayi Sitesinin fiziki durumu ele alındı.
Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası Başkanı Ali Bozkan, Sanayi Sitesi’ndeki fiziki koşulların, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile yapılan görüşmelerin ardından bir program dahilinde düzeleceğini söyledi. Bozkan, “Göreve seçilmeden önce yapacaklarımızı sıralamıştık. Şimdi üyelerimiz bu görevi bize verdiğine göre bizim de vaat ettiklerimizi gerçekleştirmek için arkadaşlarımızla birlikte çalışmalara başladık. Bu doğrultuda belediye başkanımızla bir dizi görüşmeler yaptık. Sanayi Sitemiz ile ilgili yapılacakları bir programa aldık. Dileriz program çerçevesinde sorunların çözülmesini sağlarız” dedi.
Sanayi Sitesi olarak iş yoğunluğu içinde bulunduklarını belirten Bozkan, “Arkadaşlarımız ilçemize iş yetiştirmekte zorlanıyorlar” dedi. Türkiye’de gençlerin iş beğenmeme lüksü içinde olduklarını söyleyen bazı yönetim kurulu üyeleri de, Milli Eğitim’de genişletilen MESEM olarak bilinen çıraklık eğitim uygulamasının meyvelerini görmeye başladıklarını söylediler.
Eski adı Ticaret Lisesi olan İlkkurşun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde MESEM öğrencilerinin derslerine girdiğini belirten Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Selim Şahan da haftanın 1 günü okulda derse gelip, diğer günlerde işyerlerine giden öğrencilerin yaşadıkları bazı sıkıntıları paylaştı. Nüfusun hızla arttığını belirten Şahan, “Ülke olarak artan nüfusa göre iş ve eğitim planlamasını doğru bir şekilde yapabilmeliyiz. Gençler, ergenlik çağlarında doğru yolu bulamayabiliyor. Kimi okumak kimi de çalışmak istiyor. Kimine de hem okumak hem çalışmak zor geliyor.
Bu çerçevede henüz öğrenci olan bu gençlerimizi eğitim ve iş dünyasından uzaklaştırmamalıyız. Ben gençlerimizin biraz da çocukluklarını yaşamalarını istiyorum. Onları en çok bıktıran uygulama bazı işyerlerimizin geç saatlere kadar çalıştırmalarıdır. Bu konuda biraz dikkatli olunur ve hak ettikleri ücretler verilirse bundan hem ülkemiz hem de işyerlerimiz kârlı çıkar dedi.” dedi.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Haberi Kaynağından oku: Beyaz Haber Ajansı

Not : Bu haber BEYAZ Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Gündem

Mhp Lideri Devlet Bahçeli: "Uzak Şehir'i Kaçırmadan İzliyorum"

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle