MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Memduh Büyükkılıç'tan birlik mesajı

Ana SayfaGündemMemduh Büyükkılıç'tan birlik mesajı
Memduh Büyükkılıç'tan birlik mesajı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Hacı Bektaş-i Veli Vakfı ve Derneği tarafından Hacı Bektaş-ı Veli’nin Hakk’a ...

16 August, 2022, Tuesday 10:23
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Hacı Bektaş-i Veli Vakfı ve Derneği tarafından Hacı Bektaş-ı Veli’nin Hakk’a yürüyüşünün 751. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen programa katıldı. Programda konuşan Başkan Büyükkılıç, “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” dedi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Hacı Bektaş-ı Veli Cemevi'nde düzenlenen programa Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Gökmen Çiçek, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, CHP İl Başkanı Ümit Özer, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri Hacı Bektaş-ı Veli Vakfı ve Dernek Başkanı Abbas Tan, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik alanına girişinde vatandaşları selamlayarak sohbet eden Başkan Büyükkılıç, katılımcıların sevgisiyle karşılaştı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, aşure ikramı vesilesiyle birlikte olmaktan onur duyduğunu belirterek, “Tabi ki Hacı Bektaş-ı Veli hünkârımızı da rahmetle anarak sizlerle birlikte olmaktan, ‘Hep birlikte bir olalım, iri olalım, diri olalım her birimiz birer can olalım’ mantığı içerisinde bir araya gelmekten keyif duyduğumu paylaşmak istiyorum” dedi.

“1.5 MİLYON KAYSERİ’DE YAŞAYAN CANLARIN BAŞKANIYIM”

1.5 milyon Kayseri’de yaşayan canların başkanı olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, “Elbette bu güzel topluluk her türlü çalışmayı yapar ama biz diyoruz ki bunda bizim de katkımız olsun. Çünkü biz halkın temsilcileriyiz. 1.5 milyon Kayseri’de yaşayan canların başkanıyım. Ben diyorum ki ey Abbas can, bizim de katkımız mutlaka olsun, biz de burada yer alalım. Bir olalım, iri olalım, diri olalım diyorum. Biz sizleri seviyoruz, sizlerin hizmetkârı olmaktan onur duyuyoruz. 20 yıl Melikgazi Belediye Başkanlığım döneminde bu semtlerde emeğimiz geçti. Allah’a şükürler olsun hiçbir zaman insanları siyasi kanaatinden ya da inancından ya da kültürel, etnik kimliğinden dolayı ötekileştirmedim, ötekileştirmem. Daha doğrusu felsefemiz bu, şahsi bir yaklaşım ya da şahsi bir davranış değil” diye konuştu.

BÜYÜKKILIÇ’TAN BİRLİK, BERABERLİK VURGUSU

Başkan Büyükkılıç, yaşanan acılara rağmen millet olarak birliği, beraberliği koruma yolunda herkesin gayret gösterdiğinin altını çizerek, “Üzerimize oynanan oyunlara her zaman sağduyuyla dur dedik, bundan sonra da dur demesini bileceğiz. Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş-ı Veli, Lokman Perende, Ahi Evran, Mevlana, Seyyid Mahmud Hayrani gibi hak dostu önderlerimizin bize bıraktığı mirasa ne kadar sıkı sarılırsak geleceğimize o derece güvenle bakabiliriz. Bu Hak dostlarının en önemli özelliği elbette ki birliği, beraberliği, kardeşliği önermesidir. Ehl-i Beyt sevgisi yanında inançlarını hayatlarının her anına yansıtarak birer irfan abidesi haline gelmek suretiyle insanların gönüllerini kazanmış olmaktır erdem. Hazreti Hünkâr’ın kaynağını Kuran-ı Kerim’den alan 4 kapı 40 makam esasıyla yaptığı hizmetler bugün bizim de hayatımıza yön veren, vermesi gereken ilkeleri ifade etmektedir. Milletimiz en sıkıntılı dönemlerinde dahi her bir kapının imanla, tövbeyle, tevazuyla, edeple başlayan makamlarını hayatlarında yaşatarak aşmayı başarmış, maddi ve manevi kurtuluşa ermiştir” diye konuştu.

Vefatının 750. yıldönümü vesilesiyle 2021'in UNESCO Hacı Bektaş Yılı olarak değerlendirildiğini hatırlatan Büyükkılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İnşallah birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize daha sıkı sahip çıkarak bu sinsi ve bizi parçalamak isteyen oyunlara hep beraber dur diyeceğiz. Bu kapı sevgi, barış, kardeşlik, muhabbet kapısıdır diyerek, Hacı Bektaş-ı Veli irfanı etrafında bir araya gelen herkese şükranlarımı sunuyorum. Unutmayalım ki muhabbetten Muhammed oldu hâsıl, Muhammed’siz muhabbetten ne hâsıl. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Vali Gökmen Çiçek ise kâmil insanların meclisinde, irfan meclisinde olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ve muhteşem bir atmosferle karşılaştıklarını dile getirdi.

Kaymakamlık yaptığı yıllardan bir anısını aktaran Çiçek, “Bin yıldır Ehl-i Beyt’e vefa gösteren bu topluluk elbette bizi yalnız bırakmayacaktı, bırakmadı da. Alevilik deyince benim aklıma ilk başta vefa geliyor. Vefalı insanlar geliyor. Dolayısıyla vefalı insanların arasında olmaktan dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

Yılda bir defa aşure dağıtımı, lokma dağıtımı vesilesi ile bir araya geldiklerini söyleyen Kayseri Hacı Bektaş-i Veli Vakfı ve Dernek Başkanı Abbas Tan da “Bugün yine bu vesileyle bir aradayız. Hoş geldiniz, safalar getirdiniz, aşkla geldiniz, sevgiyle geldiniz” dedi.

Türküler ve gösterilerle devam eden programda Kayseri Hacı Bektaş-i Veli Vakfı ve Derneği tarafından katılımcılara aşure ikram edildi.

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

KayseriBaşkanıBüyükkılıçOlalımHacı Bektaş-I Veli
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Gündem

Mhp Lideri Devlet Bahçeli: "Uzak Şehir'i Kaçırmadan İzliyorum"

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle