MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Motor tutkunu ailenin çocukları görenleri şaşırtıyor

Ana SayfaGündemMotor tutkunu ailenin çocukları görenleri şaşırtıyor
Motor tutkunu ailenin çocukları görenleri şaşırtıyor

Sakarya'da Doç. Dr. Osman Hamdi Mete ve milli karateci eşi Miray Mete'nin motosiklet tutkusu çocukları Mimoza (4) ve Melisa'ya (7) da ...

27 February, 2022, Sunday 11:39
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Sakarya'da Doç. Dr. Osman Hamdi Mete ve milli karateci eşi Miray Mete'nin motosiklet tutkusu çocukları Mimoza (4) ve Melisa'ya (7) da geçti. Özel arazi motorlarıyla çamurlu ve engebeli arazide büyüklere taş çıkaran, motosikletle havalanan kardeşler, şimdi motokros ve süper moto yarışlarına hazırlanıyor.

Baba Mete "Her şeyimiz hazır, takvim açıklandıktan sonra yarışlara katılacaklar. Yeterli seviyede koruma ürünlerini kullanıyoruz" dedi. Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde görevli Doç. Dr. Osman Hamdi Mete ile eşi milli karateci Miray Mete çiftinin 2 kızları, anne babalarının tutkuları sayesinde küçük yaşta motosikletler ile tanıştı. Önce bisiklet kullanmaya başlayan kardeşler, motosikletlere merak salınca profesyonel motosiklet eğitmeninden eğitim aldı.

Eğitimin ardından Mimoza Mete ve ablası Melisa Mete, kendi boylarında kullanabilecekleri özel arazi motorlarıyla engebeli ve çamurlu arazide motor kullanmaya başladı. 2 kardeş, Sakarya Üniversitesi arkasındaki arazide motor eğitmenleri ve ailesi eşliğinde antrenman yaparak, motosiklet yarışlarına hazırlanıyor.

Küçük kızlar engebeli arazide motosikletle havalanırken, araçlara olan hakimiyetleri ile de büyüklere taş çıkarıyorlar. Lisanslı kardeşler, çocuklara yönelik motokros ve süper moto yarışlarında yarışacak.

Motor kullanmayı babasından öğrendiğini söyleyen Mimoza Mete "1 yıldır motor kullanıyorum. Motor kullanmayı çok seviyorum. Düşüyorum ama korkmuyorum. Çamurlarda, dağlarda geziyorum. Motor kullanmayı babamdan öğrendim. Bana öğretiyor. Şampiyon olmak istiyorum" dedi. Görenlerin bazılarının alkışladığını söyleyen Melisa Mete "3 yıldır motor kullanıyorum. Bazen düşüyorum canım da bazen acıyor. Kıyafetlerim koruyor. Benim hedefim; Türkiye şampiyonasında birinci olmak. Okuldaki arkadaşlarımın bazıları inanmıyor. 'Ben gerçekten biniyorum' diyorum ama inanmıyorlar. Öğretmenime bazen fotoğraf atıyoruz. Öğretmenim çok güzel kullandığımı söylüyor. Motor kullanırken bizi gören bazıları telefonla çekiyor, bazıları da alkış yapıyor. Motor kullanmayı çok seviyorum" diye konuştu.

Çocukların lisanslarının hazır olduğunu ve bu yıl yarışlara katılacaklarını ifade eden baba Osman Hamdi Mete, şöyle konuştu:
"Benim bir motor geçmişim vardı. Sonra arazi motoru aldım. Çocuklar dünyaya gelince bir şekilde eşim arkada, kızım önümde binmeye başladık. Çocuklar büyüyünce motosiklet kullanmak istediler. Bisikleti öğrenince motosiklet de kullanmayı mesire yerlerinde öğrenmeye başladılar. Dolaştığımız yerlerde görenler, 'Yarışa mı hazırlanıyor' deyince arkadaşlarımızla birlikte motosiklet kulübü kurduk ve bu sene nasipse motokros ve süper moto branşınca kızlarımızın lisanslarını hazırladık. Her şeyimiz hazır, takvim açıklandıktan sonra yarışlara katılacaklar. Yeterli seviyede koruma ürünlerini kullanıyoruz. Antrenman yapıyoruz bazen parkur kuruyor ve rampalardan atlatıyoruz."

Miray Mete eşiyle birlikte motosiklet kullanırken çocuklarının da heveslendiğini belirterek "Çocuklar ilk olarak eşimle motor kullanmaya başladı. Eşim kullanıyordu daha sonra ehliyet alıp, ben de kullanmaya başladım. Çocuklar bizden görünce onlar da heveslendi. İki teker bisiklet öğrettik sonra onlarda motor kullanmaya başladı. Onlar düştüğünde hiç korkmuyorum. Çevremizdeki insanların bazıları, 'Çocuklara bir şey olur' diye hiç hoşlanmıyor. Kendileri bisiklete bile bindirmiyor. Ben açıkçası tedirgin olmuyorum" dedi.

Haberi Kaynağından oku: Yeni Şafak

Not : Bu haber YENİŞAFAK internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

MotoMotosikletMeteÇocuklarHazır
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Gündem

Mhp Lideri Devlet Bahçeli: "Uzak Şehir'i Kaçırmadan İzliyorum"

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle