MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Omurilik Felcine Yenilmedi, 2024 Olimpiyatları İçin Ok Atıyor

Ana SayfaSporOmurilik Felcine Yenilmedi, 2024 Olimpiyatları İçin Ok Atıyor
Omurilik Felcine Yenilmedi, 2024 Olimpiyatları İçin Ok Atıyor

Beykoz’da, sağlıklı bir insanken milyonda bir görülen Transvers Miyelit, (Omurilik İltihabı) hastalığına yakalanarak felçli kalan Salih Keçeli ...

14 October, 2022, Friday 10:12
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Beykoz’da, sağlıklı bir insanken milyonda bir görülen Transvers Miyelit, (Omurilik İltihabı) hastalığına yakalanarak felçli kalan Salih Keçeli (48), Alibahadır Mete Gazoz Okçuluk Tesisi’nde tanıştığı okçuluk sporu ve olimpiyat hedefiyle yaşam enerjisine yeniden kavuştu.

Beykoz Belediyesi Spor Kulübü (Beykoz GSK) bünyesinde okçuluk eğitimi alan 6 engelli sporcudan biri olan Salih Keçeli, haftanın 3 günü geldiği tesiste antrenörleri eşliğinde azimle çalışarak olimpiyat şampiyonluğu hedefiyle müsabakalara hazırlanıyor.

3 ay gibi kısa bir sürede sergilediği başarıyla hocalarının da dikkatini çeken Keçeli, antrenmanlardaki her oku milli takım seçmeleri ve 2024 Paris Olimpiyatları hedefiyle atıyor.

Sokağa Çıkmaya Utanıyordum

Sağlıklı bir insanken, 4 yıl önce rahatsızlanarak bel fıtığı teşhisiyle kaldırıldığı hastanede ameliyat hazırlıkları sırasında felç olduğunu öğrenen Salih Keçeli, yaşadığı zorlukları ailesinin ve yakın çevresinin desteğiyle atlatıyor.

“Bel fıtığı ameliyatı için gittiğim hastanede, ameliyat için gelen doktordan felç olduğumu öğrendim. 6 ay ağladım hastanede. Şifa beklerken tekerlekli sandalyeye bağımlı kaldım. İlk başlarda sokağa çıkmaya bile utanıyordum. Allah’tan gelen bu imtihanı eşimin ve arkadaşlarımın desteğiyle zamanla kabullendim.”

Engelli olmadan önceki yaşamında aktif bir insan olan Salih Keçeli, yaşam kalitesini artıracak spor ve sosyal aktivite arayışındayken takipçisi olduğu Beykoz GSK sosyal medya hesabından okçuluk eğitim duyurusunu görüyor.

Ok ve Yayla Hayatım Kolaylaştı

Beykoz Belediyesi’nin davetiyle, Mete Gazoz Okçuluk Tesisi’nde engelli milli takım sporcularının katılımıyla düzenlediği buluşmada okçuluk sporuyla tanışan Keçeli, orada ilk kez ok ve yayı eline aldıktan sonra bir daha bırakamıyor.

Beykoz GSK’da düzenli ok atan Keçeli, hayatına konfor getiren sporun faydalarını şöyle anlatıyor: “Okçuluk sabır, güç ve konsantrasyon gerektiren bir spor. Bu sporu yapmaya başladıktan sonra çevreme bağımlılığım azaldı, kol kaslarım güçlendi, artık günlük işlerimi daha kolay yapıyorum. En iyi spor okçuluk herkese tavsiye ediyorum.”

Mete Gazoz’dan İlham Alıyor

Tarihi olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz’la aynı tesiste çalışmanın kendisi için büyük gurur olduğunu söylen sporcu: “Buranın havası bile insana ilham veriyor. O’nun olimpiyatlara hazırlandığı bu tesiste çalışmak büyük bir motivasyon. Beykoz Belediyesi’ne engellilere yönelik tüm hizmetleri için çok teşekkür ediyorum”.

Hedef 2024 Paris Olimpiyatları

Hedefinin sıkı bir programla milli takıma girmek ardından olimpiyatlarda Beykoz’u temsil etmek olduğunun altını çizen Salih Keçeli: “Kulübümüz ve hocalarımız çok ilgili. Belediyemiz engelli sporcularımıza her türlü desteği veriyor. En büyük hedefim 2024 Paris Olimpiyatları’nda Beykoz’a ve ülkeme şampiyonluk madalyası getirmek.” şeklinde konuşuyor.

7’den 77’e Herkes Ok Atabilir

Sporcuyu olimpiyatlara hazırlayan Antrenör Ömer Cihat Özkan ise: “Spor özellikle engelli bireylerin hayatına büyük konfor getiriyor. Okçulukta olimpiyatlara katılım için yaş sınırlaması yok. 7’den 77’e herkes ok atabilir. Biz de alan taramasıyla kulübe kazandırdığımız engelli sporcuları müsabakalara hazırlıyoruz.Azim ve disiplinle çalışan herkes bu branşta başarılı olabilir.” diyor.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Haberi Kaynağından oku: Beyaz Haber Ajansı

Not : Bu haber BEYAZ Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Spor

Genç yetenek Naim Saruhan Dönmez, 1461 Trabzon FK forması giyecek

Fenerbahçe Beko, Euroleague'de şampiyon oldu

Süper Lig'de 35. Hafta Hakemleri Belli Oldu! Nefesler Tutuldu

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi ne zaman, saat kaçta hangi kanalda?

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle