MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

''Osmanlı neyse Cumhuriyet de odur''

Ana SayfaGündem''Osmanlı neyse Cumhuriyet de odur''
''Osmanlı neyse Cumhuriyet de odur''

12. Kocaeli Kitap Fuarı’nın ilk gününde “Cumhuriyetin Aynası Osmanlı” konulu söyleşide okurlarıyla buluşan tarihçi yazar Vahdettin Engin ...

14 May, 2022, Saturday 18:44
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

12. Kocaeli Kitap Fuarı’nın ilk gününde “Cumhuriyetin Aynası Osmanlı” konulu söyleşide okurlarıyla buluşan tarihçi yazar Vahdettin Engin,

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından iki yıl süren pandemi döneminin ardından Cumartesi günü yeniden kapılarını açan Kocaeli Kitap Fuarı, ilk gününde birbirinden önemli yazarları ağırladı. Kocaeli Kongre Merkezi’nde okurlarıyla buluşan yazarlardan biri de tarihçi ve araştırmacı yazar Vahdettin Engin oldu. “Tünel” kitabıyla Türk Tarih Kurumu Ödülü’ne layık görülen yazar, “Cumhuriyetin Aynası Osmanlı” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Engin, ilgiyle izlenen söyleşisinde tarihte kurulan Türk Devletlerinin yıkılmadığını devam ettiğini söyledi. Engin, “O nedenle Osmanlı neyse cumhuriyet de odur. Günümüzü anlamak için geçmişi iyi bilmek gerekir” dedi.

YENİDEN KOCAELİ KİTAP FUARI’NDA OLMANIN MUTLULUĞU

Süleyman Paşa Salon’da gerçekleştirilen söyleşiye Kocaelili okurlar yoğun ilgi gösterdi. Sözlerine Kocaeli Kitap Fuarı’na tekrar konuk olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Vahdettin Engin, “İki yıl aradan sonra kapılarını kitapseverlere açan Kocaeli Kitap Fuarı’nı kutluyorum. Burada olmak benim için de çok büyük mutluluk” şeklinde konuştu.

TARİHTE KURULAN TÜRK DEVLETLERİ BİRBİRİNDEN FARKLI DEĞİL

Vahdettin Engin söyleşisinin başında Türklerin tarihte kurdukları devletlerle ilgili bilgi aktardı. Türklerin tarihte birçok devlet kurduklarını hatırlatan Vahdettin Engin, “Malazgirt’ten sonra kurulup günümüze kadar uzanan bir süreçte korunmuş medeniyetle Türkiye kurulmuş. Bir Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet Türkiye’si var ve bunlar her bağlamda birbirinden çok farklı değil” dedi. Söz konusu görüşünü kronolojik termoloji ile açıklayan Engin şunları söyledi, “Türkler aslında Malazgirt ‘den önce de Anadolu’ya gelmişlerdi. Selçuklu Devlet mekanizması kuruldu. Avrupalılar bu coğrafyaya 11. Yüzyıldan itibaren “Türkiye” adını vermişlerdi. Selçuklu dönemi Türkiye’sinde bir takım zafiyetler oluştu ve bu zayıflıklar Moğol saldırılarına imkân tanıdı. Doğu Roma sınırında Osmanlı beyliği vardı. Fetih ruhunu daha fazla hisseden Osmanlı Beyliği giderek yükseldi ve devleti kurdu. Selçuklu Türkiye’sinden Osmanlı Türkiye’sine geçiş böyle oldu”

OSMANLI NEYSE CUMHURİYET DE ODUR

Kurulan Türk Devletlerinin yıkılmadığını devam ettiğini anlatan Vahdettin Engin, “Mustafa Kemal Atatürk, ‘biz yeni rejim kurduk” diyor. “Devleti yıktık” demiyor. Türklerde vatan torağı kutsaldır ve sahip çıkılmalıdır. Milletin malı olan vatan toprağı tarihi devamlılıktır. Atatürk vatan toprağını her ne olursa olsun savunmak gerektiğini ortaya koymaktadır. Osmanlı neyse cumhuriyet de odur. Günümüzü anlamak için geçmişi iyi bilmek gerekir” dedi.

TÜRK BAYRAĞINI BELİRLEYEN 3. SELİM’Dİ

Engin söyleşisinde Türk Bayrağı’nın rengi ve şekli konusu ile ilgili bilgi verdi. Türk Bayrağı’nın 3. Selim tarafından kabul edilerek devletin resmi sembolü olduğunu söyleyen Engin, Cumhuriyetin de bunu reddetmeyerek kullanmaya devam ettiğini kaydetti. Sevilen tarihçi yazar söyleşisinin sonunda okurlarından gelen sorulara yanıt verdi.

Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Haberi Kaynağından oku: Beyaz Haber Ajansı

Not : Bu haber BEYAZ Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Gündem

Mhp Lideri Devlet Bahçeli: "Uzak Şehir'i Kaçırmadan İzliyorum"

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle