MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Pendik-Sabiha Gökçen 10 dakikaya düşecek

Ana SayfaGündemPendik-Sabiha Gökçen 10 dakikaya düşecek
Pendik-Sabiha Gökçen 10 dakikaya düşecek

İSTANBUL (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2 Ekim Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılacak ...

30 September, 2022, Friday 13:12
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

İSTANBUL (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2 Ekim Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılacak Pendik - Tavşantepe - Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nda incelemelerde bulundu.

İnceleme sonrasında açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu, pandemi, savaş ve çatışmalar gibi nedenlerle dünyada, üretimlerin, yatırımların neredeyse durduğu şu dönemde Türkiye’nin yarınlarına yaptığı çok önemli bir yatırımı daha halkımıza sunmak için 2 günün kaldığına dikkati çekti.

Raylı sistem hatlarının yaygınlaşmasının, özellikle büyük şehirlerdeki artan nüfus ve araç sayısıyla yoğunlaşan trafik sıkışıklığını azaltmanın en önemli yolu olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, bunun bilinciyle, Bakanlık olarak, vatandaşların hayatının kolaylaşması, işlerine, ailelerine hızla kavuşabilmeleri ve konforlu bir ulaşım için önemli altyapı projelerini hayata geçirdiklerini söyledi.

Türkiye genelinde 12 ilde 811,4 kilometre şehir içi raylı sistem hattı işletme altındadır” diyen Bakan Karaismailoğlu, dünyanın en büyük metropollerinden olan İstanbul’u modern raylı sistem ağlarıyla baştan başa donatmaya devam ettiklerini belirterek, "İstanbul’da an itibariyle; Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı, Başakşehir-Çam Sakura-Kayaşehir, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı, Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Raylı Sistem Projesi, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi, Bakırköy-Bahcelievler-Güngoren-Kirazlı Metro Hattı ile açılışını Pazar günü hep birlikte ve gururla yapacağımız Pendik- Tavşantepe -Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın da dahil olduğu, tam 103,3 kilometrelik 7 hatta İstanbul için 7/24 çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi, eser siyasetimizin değerli parçalarından ve asrın en önemli projelerinden biri olan Marmaray ile Levent-Hisarüstü Metrosu’nun uzunluğu 80 kilometredir”" diye konuştu.

Şu an İstanbul’un işletilmekte olan raylı sistem ağının 263 kilometre olduğu düşünüldüğünde; yapımı devam eden projelerin bitmesiyle bu rakamın 366,3 kilometreye yükseleceğine işaret eden Karaismailoğlu, 366 kilometre raylı sistemin tamamının AK Partili yönetimler tarafından yapımı tamamlanıp, hizmete sunulmuş olacağına dikkati çekti.

İSTANBUL'’UN HAVALİMANLARINI METRO İLE BULUŞTURUYORUZ

Hattın faaliyete başlamasıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’'ndan; Pendik Tavşantepe’'ye 10 dakikada, İstanbul Anadolu Adliyesi'’ne 12 dakikada, Kadıköy’'e 45 dakikada ulaşmanın mümkün olacağının altını çizen Karaismailoğlu, "“2 Ekim'’de, Kadıköy-–Pendik Metro Hattı’nın devamı niteliğindeki Pendik – Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattını Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açıyoruz. Ardından; Gayrettepe – İstanbul Havalimanı metro hattımızın Kağıthane – İstanbul Havalimanı kısmını milletimizin hizmetine sunacağız. İstanbul’'un havalimanlarını metro ile buluşturacağız. Daha sonra da Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nden de geçen, Başakşehir – Kayaşehir Metro Hattı’mızın açılışını gerçekleştireceğiz. Ardından diğer metro hatlarını da bir bir hizmete açacağız" diye konuştu.

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

İstanbulHavalimanıMetro HattıRaylı SistemKilometre
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Gündem

Mhp Lideri Devlet Bahçeli: "Uzak Şehir'i Kaçırmadan İzliyorum"

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle