MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Polislere zorunlu tutulan telefon uygulaması Meclis gündeminde!

Ana SayfaGündemPolislere zorunlu tutulan telefon uygulaması Meclis gündeminde!
Polislere zorunlu tutulan telefon uygulaması Meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İl Emniyet Müdürlüklerinin merkez ve ilçe teşkilatlarına 25 Mart 2022 tarihinde bir yazı göndererek, ‘Yıldız ...

17 April, 2022, Sunday 12:12
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İl Emniyet Müdürlüklerinin merkez ve ilçe teşkilatlarına 25 Mart 2022 tarihinde bir yazı göndererek, ‘Yıldız Kurumsal Haberleşme Uygulamasının, tüm personel tarafından telefonlarına yüklenerek aktif kullanımının sağlanmasını, konunun sıralı amirlerce takip edilerek herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesini istediğini’ açıkladı.

Söz konusu telefon uygulamasına dikkat çekerek özellikle kişisel verilere erişim ile bu verilerin depolanmasına ilişkin konuşan CHP’li Murat Bakan şu değerlendirmeyi yaptı:

“Polislerin, başta tayin yönetmeliği değişikliğiyle ilgili olmak üzere ağır çalışma şartlarına ve polis intiharlarına dair eleştirilerini ifade etmelerinin, bu gerekçeyle 3 bin polis hakkında soruşturma başlatıldığının iddia edilmesi ve iddianın yalanlanmamasının hemen ardından müdürlüklere talimat içerikli bir yazı gönderildi. Bu yazıyla bir telefon uygulamasının polislerce kullanılmasının sağlanması ve sıralı amirlerce takibinin yapılması istendi. Bu bir yandan Bakanlığın personeline karşı görev ve sorumluluklarını artık yerine getiremediğinin, diğer yandan da görevini yerine getiremeyen, personelini koruyup kollayamayan Bakanlığın korku ve baskıyla personelini sindirmeye, adeta personeline gözdağı verme çabasının bir göstergesidir. Seslerini duyurmak isteyen polisleri duymamakta ısrar eden Süleyman Soylu, maalesef birtakım uygulamalarla polisi baskı altına almaya, zorbalıkla sindirmeye çalışıyor. Zamanlama açısından kritik gördüğümüz bu uygulamanın tüm polis memurlarınca kullanımının aksatılmamasının ‘önemi’ ve gerekçesi ne olabilir? Uygulamayla ilgili detaylı bilgi yok. Bu uygulama kim tarafından geliştirildi? 300 bin polisin zorunlu olarak kullanması istenilen bu uygulama, polislerin şahsi telefonlarına indirileceği için birçok kişisel veriye erişim de söz konusu olacak. Polisler, amir tahakkümü, mobbing, soruşturma yeme, sürülme gibi korkularına bir de kişisel verilerinin depolandığı ve takip edildiklerine dair endişe yaşayacaklar. Ayrıca bu uygulamanın güvenilirliğiyle ilgili de soru işaretleri var. Bir siber saldırı olduğunda tüm teşkilatın verileri birilerinin eline geçebilir. Bunun nasıl bir risk olduğunun farkındalar mı?”

CHP’li Bakan’dan Süleyman Soylu’ya 7 soru!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP’li Murat Bakan, Soylu’ya 7 soru sordu:

  1. Söz konusu uygulamanın tüm polis memurlarınca kişisel telefonlarına zorunlu olarak indirilerek kullandırılmasının, konunun sıralı amirlerce takibinin yapılması ve herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilememesi konusundaki uyarının sebebi/gerekçesi nedir?
  2. Başta tayin yönetmeliği değişikliğiyle ilgili olmak üzere polislerin ağır çalışma şartlarına ve intiharlarına dair eleştirilerini ifade etmelerinin, bu gerekçeyle 3 bin polis hakkında soruşturma başlatıldığı iddiasının ortaya atılmasının ve iddianın yalanlanmamasının hemen ardından talimat içerikli bu yazının ilgili amirlere/müdürlere gönderilmesini nasıl açıklıyorsunuz?
  3. Uygulama ile polis memurlarının telefonlarının durumu ve kimliğini okuma, kişilerini okuma, telefonun kamerasına ve mikrofonuna erişim, fotoğraflarına, medya içeriklerine ve konumuna erişim mümkün hale gelmekte midir?
  4. Yıldız Kurumsal Haberleşme Uygulaması hakkında detaylı bilgiye erişilememektedir. Uygulama kim tarafından geliştirilmiştir?
  5. Söz konusu uygulama indirilen telefondaki hangi verileri, nerede, ne kadar süre depolamaktadır?
  6. Tüm polis teşkilatının kullanmasını istediğiniz bu programın güvenirliliğiyle ilgili ne kadar bilgi sahibisiniz? Emniyet Teşkilatında çalışan tüm polis memurlarının kişisel verilerini toplayacak bu uygulamanın serverları hangi ülkededir?
  7. Bu uygulama siber saldırılara karşı ne kadar güvenlidir? Bir siber saldırıyla 300 bin polisin verilerinin ele geçirilme ihtimali üzerinden, nasıl bir güvenlik tedbiri sağlanmıştır?
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Haberi Kaynağından oku: Beyaz Haber Ajansı

Not : Bu haber BEYAZ Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Gündem

Mhp Lideri Devlet Bahçeli: "Uzak Şehir'i Kaçırmadan İzliyorum"

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle