
Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik faturalarında yeni bir düzenlemeye gidileceğini duyurdu.

Ulusa sesleniş konuşmasının son bölümünde, vatandaşlara müjdeyi veren Erdoğan, KDV'nin yüzde 18'den 8'e indiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

"Son kabine toplantımızda kamuoyuna duyurduğumuz elektrik tarifelerindeki yeni düzenlemeyi de bugün netleştirdik.

Meskenler ile tarım sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştür.

Ayrıca meskenlerdeki düşük tarife sınırı da günlük 8 kilovat saate aylık 240 kilovat saate yükseltilmiştir.

Böylece tüketimine göre faturalarda net yüzde 8 ile 14 arasında bir indirim sağlanmış olmaktadır.

Mesken abonelerinin yıllık 7 milyar lira daha az fatura ödemesi temin edilmektedir.

Kademe uygulamasını ticarethane statüsündeki abonelere de kapsayacak şekilde genişletiyoruz.

Ticarethanelerde statüsündeki, elektrik abonelerinin günlük 30 kilovat saate aylık 900 kilovat saate kadar olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacaktır.

Bu şekilde esnaf ve sanaatkârlarımızın da yıllık 7 milyar liralık daha az fatura ödemelerini sağlıyoruz.

Haberi Kaynağından oku: Yeni Şafak
Not : Bu haber YENİŞAFAK internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.






Yorum Yazın