
Rusya uçak endüstrisindeki kaynak, Sputnik’e açıklamasında, “Yeniden üretilen ilk Tu-160M’de arka arama radarı kuruldu. Bu radar uçağa, ters yönde fırlatılan füzeleri kullanma fırsatını verecek. Havadan havaya füzeleri, uçağın kuyruk kısmında yer alan bu radar sayesinde, Tu-160M’in arkasında bulunan hedefleri vuracak” ifadesini kullandı.
Kaynak, Tu-160M gibi ağır bombardıman uçaklarının manevra yeteneğinin kısıtlı olduğu ve düşmanın bulunduğu yöne dönmekte zorlandıkları için böyle teknolojilere ihtiyacı olduğunu kaydetti.
Modernize edilen Tu-160M uçağı ilk uçuşunu geçen ocak ayında gerçekleştirmişti.
Haberi Kaynağından oku: TR Sputnik
Not : Bu haber TR SPUTNİK internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.






Yorum Yazın