MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Türkiye’den Pakistan’a İyilik Yolculuğu Balşadı

Ana SayfaGündemTürkiye’den Pakistan’a İyilik Yolculuğu Balşadı
Türkiye’den Pakistan’a İyilik Yolculuğu Balşadı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, aralarında Türk Kızılay’ın da bulunduğu STK’ların desteğiyle hazırlanan temel ...

31 August, 2022, Wednesday 08:30
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, aralarında Türk Kızılay’ın da bulunduğu STK’ların desteğiyle hazırlanan temel insani yardım malzemelerini taşıyan ilk İyilik Treni, Pakistanlı selzedeler için Tarihi Ankara Garı’nda düzenlenen törenle yola çıktı.

Türk Kızılay, birkaç gündür muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketiyle mücadele eden Pakistan halkı için harekete geçerek barınma, gıda ve hijyen yardımlarını afet bölgelerine ulaştıran ilk insani yardım kuruluşlarından biri oldu. Pakistan Kızılayı ile iş birliği içerisinde bölgedeki acil ihtiyaçları tespit eden Türk Kızılay kargo uçağı ve TIR’lar aracılığıyla çadır, gıda kolisi, hijyen kiti, battaniye, sünger yatak, yağmurluk, çizme, su bidonu ve sineklikleri Pakistan halkına ulaştırmak üzere gönderdi.

Daha önce Afganistan’daki ihtiyaç sahipleri için gönderilen İyilik Trenlerinin ilki ise bu kez Pakistanlılar için yola çıktı. AFAD koordinasyonunda ve TCDD taşımacılığında, aralarında Türk Kızılay’ın da bulunduğu STK’ların desteğiyle hazırlanan 100 adet 16m2 çadır, 1.000 adet battaniye ve 38.510 parça giyim malzemesi sevkiyatı, bugün Tarihi Ankara Garı’nda düzenlenen törenle bölge halkının yaralarını sarmak üzere yola çıktı.

“İmece usulüyle hazırladığımız yardım malzemelerini iyilik seferimize yükledik”

Türk Kızılay adına törene katılan Uluslararası İşler ve Göç Hizmetleri Genel Müdürü Alper Küçük, “Pakistan ve Türkiye sevinçte ve kederde her zaman birlikte olmuş iki ülkedir. Bugün maalesef alışılagelmişin 5 katı şiddetinde yağan Muson yağmurları sebebiyle Pakistan’ın üçte biri sular altında. Milyonlarca insan evleri hasar gördüğü için barınma ihtiyacı içerisinde. 1000’in üzerinden insan hayatını kaybetti. Türkiye her zaman olduğu gibi Pakistan’ı bu zor gününde yalnız bırakmadı. Biz Türk Kızılay olarak 2005 yılından bu yana Pakistan’daki Delegasyonumuz ile sosyoekonomik güçlendirme ve temel ihtiyaçların karşılanması noktasında birçok faaliyet yürütüyoruz. Sel felaketinin ilk dakikalarından itibaren ise Pakistan Delegasyonumuz aracılığıyla ve Pakistan Kızılayı ile birlikte sahada yardım faaliyetlerimize başladık. Bir taraftan dün Erzurum’dan 2 TIR malzememizi yola çıkardık. Diğer taraftan bugün Türkiye’nin yardım kuruluşları olarak AFAD koordinasyonunda organize olduğumuz ve imece usulüyle hazırladığımız yardım malzemelerimizi iyilik seferimize yüklemiş durumdayız. Bağışçılarımıza bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımız PAKİSTAN yazıp 2868’e gönderecekleri bir SMS ile veya Kızılay websitesi aracılığıyla yürüttüğümüz çalışmalarımıza destek olabilirler.” dedi.

Törende, AFAD Başkanı Yunus Sezer, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Sirus Seccad Gazi ve STK temsilcileri de yer aldı.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Haberi Kaynağından oku: Beyaz Haber Ajansı

Not : Bu haber BEYAZ Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Gündem

Mhp Lideri Devlet Bahçeli: "Uzak Şehir'i Kaçırmadan İzliyorum"

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle