MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Dalaman Havalimanı'nın yüzde 60'ı satıldı

Ana SayfaMagazinDalaman Havalimanı'nın yüzde 60'ı satıldı
Dalaman Havalimanı'nın yüzde 60'ı satıldı

Dalaman Havalimanı’nın işletme hakkına sahip olan YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme A.Ş.’nin, İspanyol Ferrovial’a kısmi satışı yapıldı. Buna ...

17 February, 2022, Thursday 18:13
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Dalaman Havalimanı’nın işletme hakkına sahip olan YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme A.Ş.’nin, İspanyol Ferrovial’a kısmi satışı yapıldı. Buna göre, Dalaman Uluslararası Havalimanı'nın 2042 yılı sonuna kadar olan imtiyaz hakkının yüzde 60'ı için 140 milyon euroya İspanyol Ferrovial Grup ile anlaşma imzalandı. Gerekli onayların ardından 2022'nin ilk yarısında sürecin tamamlanması planlanıyor.

"SÜRECİN 2022’NİN İLK YARISINDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR"

YDA açıklamasında, İspanyol Ferrovial Group ile yapılan anlaşmayla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

"YDA Group, Dalaman Uluslararası Havalimanı’nın 2042 yıl sonuna kadar olan imtiyaz hakkının yüzde 60’ı için 140 milyon euroya, havacılık ve altyapı sektörlerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden İspanyol Ferrovial Grup ile anlaşma imzaladı. Gerekli onayların ardından 2022’nin ilk yarısında sürecin tamamlanması planlanıyor. 2006 yılından bu yana Dalaman Uluslararası Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni işleten ve DHMİ’nin 2014 yılında yenilediği İç ve Dış Hatlar Terminalleri işletme hakkı ihalesini kazanarak Yeni Terminal Binası’nı 2018 yılında hizmete açan YDA Group; bu anlaşmanın ardından Dalaman Havalimanı’nı yabancı ortağı ile işletmeye devam edecek."

Açıklamada YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ile Ferrovial Havalimanları CEO’su Luke Bugeja'nın da görüşlerine de yer verildi.

Anlaşmanın Türk havacılık sektörü açısından önemine işaret eden Hüseyin Arslan şunları söyledi:

“Ülkemiz ekonomisi ve havacılık sektörü için çok önemli bir anlaşmaya imza attık. Bu anlaşma firmamızın havacılık sektöründeki deneyim ve gücüne duyulan uluslararası güvenin bir sonucu olmasının yanı sıra, Türkiye ekonomisine yabancı yatırımcıların güveninin devam ettiğinin göstergesi olması açısından da büyük önem taşıyor. Bu stratejik ittifak, her iki şirketin uzmanlıklarını Türk havacılık sektöründe bir araya getirmek için eşsiz bir fırsatı temsil ediyor. Bu anlaşma hem Dalaman hem de diğer pazarlar için önemli bir büyüme potansiyeli sunacak. Havacılık sektöründe küresel öneme sahip iki grup arasındaki bu ortaklığın başarımıza daha fazla katkıda bulunacağına inanıyoruz."

Ferrovial Havalimanları CEO’su Bugeja da “Bu anlaşma, uluslararası turizm için Türkiye’de hızla büyüyen bir destinasyon haline gelen bir alanda havalimanı portföyümüzü çeşitlendirmek için eşsiz bir fırsat. YDA Group, Türkiye’de PPP modeli ile altyapı inşa etme ve işletme konusunda çok geniş deneyime sahip ve bu nedenle de bu projede bizler için ideal bir ortak” dedi.

Haberi Kaynağından oku: Karar

Not : Bu haber karar internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

AnlaşmaHavalimanıFerrovialYdaDalaman
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Magazin

8 Mayıs 2025: Gökyüzü Bugün Ne Söylüyor? İşte Burçlarınızın Nabzı!

16 Nisan 2025 Günlük burç yorumları

Kral Kaybederse Dizisi Oyuncu Kadrosu Ve Konusu

ANKARA’DA GÜZELLİK VE MODA GÜNÜ SES GETİRDİ

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle