
Hazine Bakanı Alejandro Zelaya yaptığı açıklamada, “hiçbir uluslararası örgüt bize hiçbir şey yaptıramaz” diye konuştu.
Alejandro Zelaya yerel bir televizyon kanalına Bitcoin'in bir "egemenlik" meselesi olduğunu ifade etti. “Ülkeler egemen uluslardır ve kamu politikası hakkında egemen kararlar alırlar” diye ifade etti.
IMF, El Salvador'u Bitcoin'i yasal ihale olarak bırakmaya ve hükümetin oluşturduğu ve Ocak ayının sonunda vatandaşlarına tanıttığı dijital cüzdanı daha iyi düzenlemeye çağırmıştı.
Yapılan açıklamada, "Bir kripto para biriminin yasal ihale olarak kabul edilmesi, finansal ve piyasa bütünlüğü, finansal istikrar ve tüketicinin korunması için büyük riskler barındırıyor" denildi.
Alejandro Zelaya, El Salvador'un tüm finansal işlem ve kara para aklama kurallarına uyduğunu söyledi.
IMF, insanların Chivo dijital cüzdanını kullanmaya başlaması için bir teşvik olarak 30 Dolar (406 Türk lirası) teklifini kaldırmayı ve tüketicileri korumak için dijital cüzdan düzenlemesini artırmayı tavsiye etti.
Raporda, "Yakın vadede Chivo'nun uygulanmasının ve Bitcoin yasasını operasyonel hale getirmenin gerçek maliyetleri potansiyel faydaları aşıyor" denildi.
El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, IMF'nin Bitcoin ile ilgili tavsiyelerini görmezden gelmiş ve sosyal medya hesabında IMF’yi ciddiye almadığını paylaşmıştı.
Haberi Kaynağından oku: Oda TV
Not : Bu haber ODATV internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.






Yorum Yazın