MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

‘Enerji zamları üretimi ve ihracatı düşürecek’ korkusu

Ana SayfaMagazin‘Enerji zamları üretimi ve ihracatı düşürecek’ korkusu
‘Enerji zamları üretimi ve ihracatı düşürecek’ korkusu

Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, üretim ve işletme maliyetlerinin firmaların kontrolünden çıktığını belirterek, "Enerji ...

12 February, 2022, Saturday 13:02
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, üretim ve işletme maliyetlerinin firmaların kontrolünden çıktığını belirterek, "Enerji ve akaryakıt maliyetlerindeki artışların üretimi olumsuz etkileyeceği, ihracatımızın istenen seviyeye gelmesine mani olabileceği endişesini taşıyoruz" dedi.

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, son dönemde elektriğe ve doğalgaza gelen zamların üretim ve işletme maliyetlerinin açıklanan enflasyondan daha yüksek düzeylere çıkmasına sebep olduğunu söyledi.

Evlerin elektrik faturalarına yapılacak düzenlemeye, ivedilikle iş yerlerinin de dahil edilmesi gerektiğini belirten Arslan, zamların yıllık enflasyon oranını aştığını da vurguladı.

Arslan, “Enerji ve akaryakıt maliyetlerindeki artışların üretimi olumsuz etkileyeceği, ihracatımızın istenen seviyeye gelmesine mani olabileceği endişesini taşıyoruz. Bunların önüne geçebilmek adına elektriğe yapılan yüksek zam oranının geri çekilmesini üyelerimiz adına talep ediyoruz” dedi.

‘MALİYET BASKISI ZARAR ETTİRİR’

Arslan, talep yetersizliği nedeniyle zor durumda olan tüccar, sanayici ve esnafın akaryakıta, ham maddeye, işçi ücretlerine kadar birçok kalemde yaşanan artışlar nedeniyle zorlandığını söyledi ve şöyle devam etti:

“İmalattan hizmete, tüm sektörlerdeki işletmelerimiz özellikle artan elektrik maliyetlerini karşılama noktasında zorlanıyorlar. Bir işletmenin en büyük giderlerinden biri olan elektrikteki fiyat artışlarının telafisi mümkün olmayan ekonomik kayıplara yol açmasından korkulmaktadır.

Maliyetlerin tamamını fiyatlara yansıtmak mümkün değil. Enflasyonist ortamda, ölçek fark etmeksizin tüm işletmeleri derinden etkileyen enerji zamları, tüketicinin alım gücü de düşünüldüğünde oluşturacağı maliyet baskısı ile birçok işletmemizin zarar noktasına gelmesine sebep olabilecektir.”

Haberi Kaynağından oku: Sözcü

Not : Bu haber SÖZCÜ internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

MaliyetlerinİşletmeArslan
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Magazin

8 Mayıs 2025: Gökyüzü Bugün Ne Söylüyor? İşte Burçlarınızın Nabzı!

16 Nisan 2025 Günlük burç yorumları

Kral Kaybederse Dizisi Oyuncu Kadrosu Ve Konusu

ANKARA’DA GÜZELLİK VE MODA GÜNÜ SES GETİRDİ

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle