
İlçede son günlerde etili olan kar, Esendere beldesi İran sınırında yer alan üs bölgelerinin ulaşımının sağlandığı yolu kapattı.

İl Özel İdaresine bağlı Yüksekova şantiye şefliği ekipleri, kar kalınlığının yer yer 8 metreye ulaştığı bölgede karla mücadele çalışması başlattı.

Zorlu arazi ve olumsuz hava koşullarına rağmen adeta kar tünelleri oluşturarak ilerleyebilen ekipler, 4 günlük özverili çalışmanın ardından yolu ulaşıma açtı.

Ekipler, ayrıca kardan kapanan Büyükçiftlik bölgesindeki 2 bin 950 rakımlı Evliye Tepe Üs Bölgesi yolunu da iki günlük çalışma sonucunda açabildi.















Haberi Kaynağından oku: Yeni Şafak
Not : Bu haber YENİŞAFAK internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.






Yorum Yazın