MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Sokaklar, Meclis'e gitmek istiyor

Ana SayfaGündemSokaklar, Meclis'e gitmek istiyor
Sokaklar, Meclis'e gitmek istiyor

Erken seçim tartışmaları her geçen gün alevlenirken ülke genelindeki 6 milyon seyyar satıcıyı temsil eden İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar ...

28 July, 2022, Thursday 15:23
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Erken seçim tartışmaları her geçen gün alevlenirken ülke genelindeki 6 milyon seyyar satıcıyı temsil eden İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi, TBMM'de 'seyyar' temsilci görmek istiyor


Siyasi partilerin seçim çalışmalarının hız kazanması sokak emekçilerini de harekete geçirdi. 100 yıldır memleketin efendisi olma umudunu yitiren köylüler kentlere göçe mecbur olurken bu kesimin önemli bir kısmı da geçemini sokaklardan sağlamaya başladı. İzmir'de 250 bin, ülke genelinde ise 6 milyondan fazla seyyar satıcının olduğunu söyleyen İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin, “Ülke genelindeki örgütlenmemizle 150'den fazla dernek ve kooperatifle yaklaşık 1 milyon üyeye ulaştık. Üyelerimizin sayısı aileleriyle birlikte 3 milyonu buluyor. Bu sayı her geçen gün artıyor. Biz sesimizin Ankara'dan, TBMM'den duyulmadığını düşünüyor ve kendi içimizden birini bizim sesimiz olması için Meclis'e girmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

'HEDEFİMİZ MECLİS'

Belediyelerin, resmi kurumların ve tüccarların uzun yıllar kendilerine sokaklardan süpürülmesi gereken haşare gibi bakıldığını açıklayan Laçin, “Sokakların kirli olarak görüntü kirliliği olarak sokaktaki düzensizliğin başlıca göstergesi olarak hep bizler gösterildik. Sözde biz 'haşareler' ilk kez şimdi örgütlendik ve 6 milyon sokak satıcısını biraraya getirmeye başladık. Bu da bizlerin özgüvenini, sonuca ulaşabilme umudumuzu artırdı. Ama bu da yetmez, sesimizi TBMM'de duyurmak, bir temsilcimizi bizlerin haklarını savunması, kayıt altına alınmamız, devletimize vergilerimizi vermek için mutlaka Meclis'te olmalıyız” ifadelerini kullandı.

'KLİMALI ODALARDA OLMAZ'

Sokaktaki çalışma ortamını, zabıta şiddetini, yazın sıcağında kışın ayazında çamurlu yollarda günde 15-20 kilometre yürüyerek ekmek parası kazanmaya çalıştıklarının altını çizen Laçin şöyle konuştu: “Ankara’nın klimalı ofislerinde, günde 20 liraya en güzel yemekleri yiyip, takım elbiseleri ve rugan ayakkabılarıyla mermer döşeli, yazın serin kışın sıcacık Meclis'te oturup seyyarın bilmediğiniz yaşam şartlarını savunamazsınız. Tıpkı Roman vatandaşlar gibi ötekileştirilen bizlerin de içimizden birini 6 milyon seyyar satıcıyı temsilen Meclis'te olması gerek.”

AKİLLER ÇALIŞTAY YAPACAK

Sokaklardan Meclis'e sloganıyla bu yolda ilk adımı attıklarını da kaydeden Laçin, “Seyyar Meclisi'mizde oluşturulan 6 kişilik kadın ağırlıklı 'Sokak Emeği Akilleri' grubumuz çalışmalarına başladı. İlk iş olarak en uygun ve yakın zamanda tüm emek örgütleri temsilcilerini bir araya getirerek İzmir’de Türkiye çapında kapsamlı, güvencesiz çalışanları, Sokak emekçilerini, çevre duyarlılığı ve insan haklarını kapsayan bir çalıştay hazırlığına başladık. Bu çalışmalar süresince tüm siyasi parti temsilcilerine, sokak emekçilerinin güvenceye kavuşturulması, iş ve yaşam koşullarının düzenlenmesi, geçim kaynaklarının korunması ve kent yaşamının ayrılmaz bir parçası olarak hem şehrin hem sokak emeğinin, sokak emekçilerinin sorunlarının çözülmesini gündemlerine alması için bir çağrı hazırlığına giriştik” dedi.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Haberi Kaynağından oku: Beyaz Haber Ajansı

Not : Bu haber BEYAZ Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Gündem

Mhp Lideri Devlet Bahçeli: "Uzak Şehir'i Kaçırmadan İzliyorum"

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle